AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

8 Δεκ 2017

Απεργία και συγκέντρωση και στη Σάμο την Πέμπτη 14/12


Σε συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική-πανεργατική απεργία που κήρυξαν για την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και τη συγκέντρωση που οργανώνουν καλούν το Εργατικό Κέντρο Σάμου (ΕΚΣ) και το τοπικό Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ. Την ίδια ημέρα σε απεργία κατέρχεται και το ΠΑΜΕ. 
 
Πιο αναλυτικά, στη Σάμο η συγκέντρωση προγραμματίστηκε για τις 10.00 στο Εργατικό Κέντρο.

Το ΕΚΣ ζητά από τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους και τη νεολαία να δώσουν "μια μαχητική και αγωνιστική απάντηση στα νέα μέτρα πτώχευσης του εργαζόμενου λαού! Να γεμίσουν οι δρόμοι της χώρας και των νησιών μας από απεργούς!".

Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, "με απεργία απαντάμε στην κυβέρνηση, τα κόμματα και την εργοδοσία που θέλουν να βάλουν χέρι στο δικαίωμα μας στην απεργία, στην οργανωμένη δράση και διεκδίκηση, στα σωματεία μας.

Η απεργία είναι όπλο των εργατών και κατακτήθηκε με αίμα και με θυσίες. Με απεργία απαντάμε στην πιο βάναυση αντιλαϊκή πολιτική και στο παραμύθι της «δίκαιης ανάπτυξης»".


Με τη σειρά του, το Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στην πανεργατική πανελλαδική 24ωρη απεργία της Πέμπτης. Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων, "ο αγώνας για να διεκδικήσουμε αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις για την αντιμετώπιση της ανεργίας για αποκλειστικό Δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας και Παιδείας, της περίθαλψης και της Κοινωνικής Ασφάλισης, είναι τώρα περισσότερο αναγκαίος από ποτέ. Και αυτό γιατί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας την πολιτική των προκατόχων της (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ), φέρνει για ψήφιση στη βουλή έναν προϋπολογισμό λιτότητας, δυσβάσταχτης φορολόγησης, όπου για μια ακόμη φορά οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μικρομεσαίοι καλούνται να σηκώσουν τα βάρη...".

"Ούτε να το σκέφτεται η κυβέρνηση να αυξήσει το ωράριο των εκπαιδευτικών και τον αριθμό των μαθητών στη τάξη" ξεκαθαρίζει από την πλευρά της η ΕΛΜΕ Σάμου, που επίσης θα συμμετάσχει στην απεργία και τη συγκέντρωση.


Στην κινητοποίηση θα λάβει μέρος και ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Σάμου, που, μεταξύ άλλων, σημειώνει:

"Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, εργαζόμενοι στο εμπόριο και στις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, υπάλληλοι γραφείου, εργαζόμενοι φύλαξης, οδηγοί, καθαρίστριες, όλοι στο δρόμο μαζικά, μαχητικά, αγωνιστικά. Να μην λείψει κανείς.

Στην αντεργατική-αντιλαϊκή σφαγή δεν υπάρχει λαϊκή συναίνεση. Δεν υπάρχει άλλη λύση εκτός από αυτή της συλλογικής δράσης και διεκδίκησης.

Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Σάμου καλεί κάθε εργαζόμενη, εργαζόμενο, άνεργο, νέα, νέο, τις εργαζόμενες μητέρες του κλάδου να δώσουν άμεση απάντηση στα νέα βάρβαρα μέτρα".

Στην απεργία-συγκέντρωση θα πάρει μέρος και η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων (ΠΑΣΕΒΕ) Σάμου.