AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

5 Δεκ 2017

Στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 5/12 - Συμμετέχουν ΕΛΜΕ & δάσκαλοι Σάμου


Στην πανελλαδική στάση εργασίας που κήρυξε -αργά το βράδυ της Δευτέρας- η ΑΔΕΔΥ για την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου, από 11.30 έως τη λήξη του ωραρίου, συμμετέχει η ΕΛΜΕ Σάμου. Παράλληλα, προκήρυξε στάση εργασίας για την απογευματινή βάρδια, από 5-8 μμ.
 
"Σας καλούμε στις συγκεντρώσεις που διοργανώνουν το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρου Σάμου στις 18.00 στο Βαθύ στο ΕΚ Σάμου και στο Καρλόβασι στο Σωματείο Οικοδόμων" (οδός Γοργύρας) αναφέρει η τοπική ΕΛΜΕ.

Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, ο απόγευμα της Δευτέρας 4/12 η κυβέρνηση έφερε, κατά την πάγια τακτική της, αιφνιδιαστικά και σε άσχετο νομοσχέδιο, τη σχετική τροπολογία που συμφώνησε με τους θεσμούς στα κρυφά και ερήμην των εργαζομένων, με σκοπό να ψηφιστεί από την Βουλή την Τρίτη 5/12.
 
Μάλιστα, στην ίδια τροπολογία η κυβέρνηση κάνει ένα ακόμη δώρο στους εργοδότες, καθώς περιλαμβάνεται διάταξη που προβλέπει πως για την καταβολή αποζημίωσης σε εργατικό ατύχημα απαιτείται η διαπίστωση με δικαστική απόφαση πως το ατύχημα οφείλεται σε δόλο του εργοδότη" σημειώνει η ΑΔΕΔΥ. 
 
Στη σημερινή κινητοποίηση συμμετέχουν ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου και το Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ.