AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

21 Δεκ 2017

"Πυρά" Ν. Στεφανή κατά Δ. Σεβαστάκη για τον ΦΠΑ


Ευθύνες στον βουλευτή Σάμου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Σεβαστάκη για τη στάση του στο θέμα του ΦΠΑ επιρρίπτει ο δημοτικός σύμβουλος Σάμου και πρώην πρόεδρος της τοπικής ΝΟ.Δ.Ε. της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Στεφανής. Υποστηρίζει ότι με την κυβερνητική απόφαση για εξάμηνη παράταση ισχύος των μειωμένων συντελεστών του φόρου στο νησί "το μαρτύριο της σταγόνας" συνεχίζεται για τους κατοίκους της Σάμου.
 
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τον κ. Στεφανή, "δυστυχώς η κυβέρνηση δεν κατάλαβε και δεν θα καταλάβει ποτέ τον λόγο που τα ακριτικά νησιά είχαν μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ. Δεν ζουν μαζί μας, ζουν στον δικό τους κόσμο, ζουν το δικό τους όνειρο, με αντάλλαγμα την αξιοπρέπεια των νησιωτών, την αξιοπρέπεια των Ελλήνων.
 
Έδωσαν τα πάντα, μας πήραν τα πάντα. Πρώτα τις αποταμιεύσεις των οικογενειών μας με νέους φόρους.
 
Μετά ξέχασαν ότι η Ελλάδα έχει και θαλάσσια σύνορα και τα άφησαν ανεξέλεγκτα.
 
Τώρα καταργούν τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά μας, την Ικαρία και τους Φούρνους και σύντομα και στη Σάμο από πρώτη Ιουλίου 2018.
 
Νομίζουν ότι μας κάνουν χάρη με μία μικρή παράταση. Συνέδεσαν τον ΦΠΑ με το μεταναστευτικό. Δηλαδή πρέπει και τα άλλα δύο νησιά του Νομού μας, η Ικαρία και οι Φούρνοι, να παρακαλέσουν να τους κάνετε Ηot Spot για να πάρουν και αυτά μικρή παράταση;
 
Ο Νομός Σάμου έχει δυστυχώς έναν μόνο βουλευτή. Κυβερνητικό βουλευτή που εκλέγεται και στα τρία νησιά. Πως θα πάει να τους επισκεφτεί; Πως θα τους κοιτάξει στα μάτια και θα τους πει «πάλεψα, αλλά ο υπουργός…»;
 
Όταν δίνεις "μάχες" κ. βουλευτά πρέπει να ξέρεις ότι πολεμάς με όλα τα όπλα σου. Είναι η δύναμη που σου έδωσαν οι πολίτες των νησιών μας για να τους προστατεύεις και να αγωνίζεσαι γι’ αυτούς. Δυστυχώς όμως και εσείς μαζί με τους άλλους βουλευτές των άλλων νησιών δεν κάνατε αυτό που θα μπορούσατε να κάνετε. Να μην δώσετε την ψήφο σας για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ. Αλλά τελικά όλοι ίδιοι είστε. Βουλευτές νησιώτες που ζείτε το όνειρο σας, το όνειρο της εξουσίας, το όνειρο της καρέκλας!
 
Σύντομα οι πολίτες των νησιών μας, αλλά και όλοι οι πολίτες της Ελλάδας θα σας στείλουν εκεί που σας αξίζει. Στο περιθώριο, εκεί που ήσασταν πριν τους κοροϊδέψετε πολιτικά και ηθικά" καταλήγει ο Νίκος Στεφανής.