AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

11 Δεκ 2017

Ημερίδα για την προσφορά της τοπικής Εκκλησίας στη σαμιακή κοινωνία


Επιστημονική ημερίδα με θέμα "Η προσφορά της τοπικής Εκκλησίας στη σαμιακή κοινωνία" διοργάνωσε σε Καρλόβασι και Βαθύ, το Σάββατο και την Κυριακή, αντίστοιχα, το Κέντρο Εκκλησιαστικών, Ιστορικών και Πολιτισμικών Μελετών της Ιεράς Μητροπόλεως Σάμου Ικαρίας και Κορσεών.

Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν επτά ανακοινώσεις, χωρισμένες σε δύο συνεδρίες.

Ειδικότερα, στην πρώτη, με πρόεδρο τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Θράκης Εμμανουήλ Βαρβούνη, διευθυντή του Κέντρου, παρουσιάστηκε από τον αρχιμανδρίτη π. Σωτήριο Κοσμόπουλο το φιλανθρωπικό έργο της Μητρόπολης. Η προσφορά στους πρόσφυγες του 1922 αναδείχθηκε από τον καθηγητή Εμμανουήλ Γιαννούτσο, στις παραχωρήσεις μοναστηριακών κτημάτων για κοινωφελείς σκοπούς, αναφέρθηκε ο πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Αρχοντούλης, ενώ για την υποστήριξη του έργου του ελληνικού Στρατού και της άμυνας μίλησε ο απόστρατος αξιωματικός Ανδρέας Αναγνωστόπουλος.

Στη δεύτερη συνεδρία, με πρόεδρο τον πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Σάμου και Ικαρίας αρχιμανδρίτη π. Σωτήριο Κοσμόπουλο, αναλύθηκαν η προσφορά της Εκκλησίας στην εκπαίδευση (Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Φλεβάρης), η υποστήριξη της οργανωμένης υγειονομικής περίθαλψης και των υγειονομικών δομών (Μιχαήλ Καραβασίλης) και η συμβολή της τοπικής Εκκλησίας στην αντιμετώπιση της λέπραςαθηγητής Εμμανουήλ Βαρβούνης).

Την εκδήλωση έκλεισε με συμπεράσματα και πατρικούς λόγους ο Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας, κ. Ευσέβιος.

Επρόκειτο για άλλη μία εκδήλωση στη σειρά των επιστημονικών διοργανώσεων και δραστηριοτήτων του Κέντρου Εκκλησιαστικών, Ιστορικών και Πολιτισμικών Μελετών της Ιεράς Μητροπόλεως Σάμου Ικαρίας και Κορσεών, με στόχο την έρευνα και προβολή της ιστορίας και της παράδοσης των ακριτικών νησιών μας.