AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

11 Δεκ 2017

Προσφυγικό και νησιωτικός ΦΠΑ επί τάπητος σε συσκέψεις στου Μαξίμου


Σύσκεψη για την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σταύρος Κοντονής.

Αμέσως μετά ο Πρωθυπουργός συζήτησε με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ανατολικού Αιγαίου.

Στη συνάντηση, που κράτησε πάνω από μία ώρα, οι Γιώργος Πάλλης (Λέσβου), Δημήτρης Σεβαστάκης (Σάμου), Ηλίας Καματερός (Δωδεκανήσων) και Ανδρέας Μιχαηλίδης (Χίου) έθεσαν στον Πρωθυπουργό την επιχειρηματολογία για το θέμα του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ, τονίζοντας τόσο τη νησιωτικότητα, όσο και το θέμα του μεταφορικού ισοδύναμου. Στους θεσμούς, πάντως, το αίτημα της παράτασης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ θα συνδεθεί και με το προσφυγικό.

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης. "Φύγαμε περισσότερο αισιόδοξοι, τις επόμενες ημέρες περιμένουμε να υπάρξουν αποτελέσματα" είπε ο βουλευτής Χίου Ανδρέας Μιχαηλίδης.

era-aegean.gr