AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

14 Δεκ 2017

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η απεργιακή συγκέντρωση στη Σάμο


Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ πήραν μέρος την Πέμπτη το Εργατικό Κέντρο Σάμου (ΕΚΣ) και το τοπικό Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ. Στην πλατεία Πυθαγόρα οργανώθηκε συγκέντρωση, ενώ έγινε και πορεία. Σε απεργιακούς ρυθμούς και το ΠΑΜΕ και η ΠΑΣΕΒΕ Σάμου.
 
Στο κοινό απεργιακό ψύηφσιμά τους, ΕΚΣ και ΑΔΕΔΥ Σάμου σημειώνουν, μεταξύ άλλων, ότι "ο αντεργατικός-αντιλαϊκός κατήφορος της κυβέρνησης, με μέτρα που τσακίζουν τα δικαιώματα και την ίδια τη ζωή της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων συνεχίζεται με μεγαλύτερους ρυθμούς.
 
Όσο και να προσπαθεί ο πρωθυπουργός, κλίνοντας τη λέξη δίκαιο σε όλες τις πτώσεις, με τις βαρύγδουπες δηλώσεις του για «δίκαιη ανάπτυξη» ή «ήταν δίκαιο και έγινε πράξη», δε μπορεί να κρύψει τον βαθιά ταξικό χαρακτήρα της αντιλαϊκής πολιτικής του...
 
Ας μην έχει αυταπάτες ο κ. πρωθυπουργός ότι με τα ψίχουλα του κοινωνικού μερίσματος, από τα ματωμένα πλεονάσματα του δικού μας κόπου και θυσιών, θα καταφέρει να μας ξεγελάσει για άλλη μια φορά.
 
Εμείς δεν ξεχνάμε! Όπως δεν ξεχνάμε τις προ δύο χρόνων δηλώσεις του «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» και βλέπουμε τώρα το δίκιο που επικαλείται όταν όχι μόνο «κλέβει» τα σπίτια του λαού για να τα δώσει στους άπορους τραπεζίτες, αλλά σπάζει και τα κεφάλια με τα ΜΑΤ όσων αντιστέκονται...
Βλέπουμε το δίκαιο που επικαλείται όταν θέλει να κάνει ακόμα δυσκολότερη την απόφαση για απεργία και καταλαβαίνουμε πολύ καλά τους λόγους του. Η αντιλαϊκή πολιτική του γεννάει και θα γεννήσει ακόμα μεγαλύτερες θύελλες και από αυτές θέλει ο ίδιος και να αφεντικά του να ξεφύγουν.
 
Από αυτό το δίκαιο, λοιπόν, γνωρίζουμε στον ίδιο και σε όλους τους ενδιαφερόμενους (τραπεζίτες, βιομήχανους, μεγαλέμπορους, μεγαλοξενοδόχους και λοιπούς συμπάσχοντες) ότι δεν θα πάρουμε.
 
Συγκεντρώνουμε δυνάμεις, οργανώνουμε και περνάμε στην αντεπίθεση της εργατικής τάξης για να βάλουμε φρένο στην αντιλαϊκή πολιτική, για να διεκδικήσουμε όλες τις σύγχρονές ανάγκες μας, τα δικαιώματά μας, την ίδια την ζωή μας..." αναφέρουν ΕΚΣ κι ΑΔΕΔΥ Σάμου.
 
Δείτε στιγμιότυπα από την απεργιακή συγκέντρωση και πορεία στην πόλη της Σάμου.