AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

5 Δεκ 2017

Η ταινία στο Cine Olympia από 7 έως 11/12


To Cine Olympia στην πόλη της Σάμου θα προβάλει από την Πέμπτη 7 έως και τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου, καθημερινά στις 21:15, την ταινία "Καζαντζάκης", ενώ άλλη μια προβολή θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου 9 Δεκεμβρίου.

Πρόκειται για μια βιογραφική ταινία ελληνικής παραγωγής του 2017.

Η υπόθεση της ταινίας:

Ο μεγάλος έλληνας συγγραφέας Νίκος Καζαντζάκης, ο οποίος γεννήθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα και πέθανε το 1957, έλεγε πως δύο πράγματα καθόρισαν την ζωή του: τα όνειρα και τα ταξίδια. Η ταινία ξεκινάει με ένα όνειρο λίγο πριν το θάνατό του, έναν εφιάλτη που καταλήγει στο πρόσωπο του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου και η ταινία τελειώνει με ένα λυτρωτικό όνειρο μέσα στο Φως. 



Ο Καζαντζάκης, ακολουθώντας τα όνειρά του οδηγείται στην συγγραφή του αυτοβιογραφικού έργου του, «Αναφορά στον Γκρέκο», σε κεφάλαια με συμπαραστάτη τη διαισθητική συντρόφισσά του, Ελένη. Τα κεφάλαια αυτά σε flashback θα ζωντανεύουν ως ένα συνεχές ταξίδι στους τόπους που επισκέφθηκε. το Άγιον Όρος, το Όρος Σινά, το Παρίσι, τη Βιέννη, το Βερολίνο, τη Μόσχα και το Πεκίνο. 




Συγχρόνως, τα ταξίδια αυτά είναι ένα συνεχές εσωτερικό ταξίδι του συγγραφέα, ο οποίος αναζητά και διεκδικεί να κατανοήσει βιωματικά τον Χριστό, τον Βούδα, τον Νίτσε, τον Λένιν, για να καταλήξει στον πρόγονό του τον Οδυσσέα, και στη μεγάλη μήτρα, το Αιγαίον Πέλαγος και το Ελληνικό Φως. 



Σκηνοθεσία: Γιάννης Σμαραγδής Πρωταγωνιστούν: Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Μαρίνα Καλογήρου, Θοδωρής Αθερίδης, Ζέτα Δούκα, Νίκος Καρδώνης.

Διάρκεια: 121 '.

Δείτε το trailer της ταινίας:

Important note for Google Translate users: 
To watch the video please return to the untranslated version of this post.

Για κρατήσεις στον πριβέ χώρο του Cine Olympia τηλεφωνήστε στο 6973 230 929.