AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

24 Δεκ 2017

Χριστουγεννιάτικο cocktail με σαμιώτικο γλυκό κρασί "Samos Anthemis"!


Ένα πρωτότυπο χριστουγεννιάτικο cocktail βασισμένο στο σαμιώτικο γλυκό κρασί "Samos Anthemis" παρουσιάζει ο Σαμιώτης bartender, Θοδωρής Καλατζής!

Το μυρωδάτο Samos Anthemis του Ε.Ο.Σ Σάμου, ένα εντυπωσιακό γλυκό κρασί με βαθύ πορτοκαλί χρώμα και ανταύγειες σε απόχρωση χαλκού, που μαρτυρούν την 5ετή παλαίωσή του σε δρύινα βαρέλια, συνδυάζεται μοναδικά με αμερικανικό ουίσκι, κουβανέζικο ρούμι, σιρόπι αγριοκέρασο και εκχύλισμα bitter σοκολάτας.


Απόλυτα γιορτινό και φτιαγμένο για να συνοδεύει γιορτινές και ευτυχισμένες στιγμές, το νέο και εμπνευσμένο cocktail του Σαμιώτη bartender Θοδωρή Καλατζή με έμφαση στο Samos Anthemis, ενώνει στοιχεία από τέσσερις διαφορετικές κουλτούρες. Συνδυάζει αρμονικά τα αρώματα μελιού, κερήθρας μελιού, καραμέλας βουτύρου, γλυκών κουταλιού, κερασιών σε αλκοόλ, αποξηραμένων φρούτων και καρπών με φόντο κακάο και σοκολάτας που αποκαλύπτονται μέσα στο εξαιρετικά παλαιωμένο αυτό κρασί, το οποίο δένει αρμονικά με το αμερικανικό ουίσκι, το κουβανέζικο ρούμι, τα αγριοκέρασα και τη σοκολάτα.

Πρόκειται για το ιδανικό cocktail για τους λάτρεις του fine drinking!

Πώς να φτιάξετε το cocktail με Samos Anthemis, ουίσκι, ρούμι, αγριοκέρασα και σοκολάτα:

Υλικά:

25 ml αμερικανικό ουίσκι
25 ml ρούμι
35 ml Samos Anthemis
25 ml σιρόπι αγριοκέρασο
2 σταγόνες από bitters σοκολάτας

Εκτέλεση:

- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ποτήρι ανάδευσης (stirring glass) μαζί με πάγο.

- Σερβίρουμε συνοδεία πικρής σοκολάτας.