AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

12 Ιαν 2018

Στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ τη Δευτέρα 15/1 - Συμμετέχει η ΟΛΜΕ

 
Στη στάση εργασίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ για όλο το Δημόσιο τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου, από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου, καθώς και σε συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Σάμου στις 12.30, θα συμμετάσχει το τοπικό Νομαρχιακό Τμήμα της. Στην κινητοποίηση παίρνει μέρος και η ΟΛΜΕ, ενώ δίωρη αποχή θα κάνουν οι δικαστές και εισαγγελείς όλης της χώρας.
 
Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΑΔΕΔΥ Σάμου ζητά να μπει "τέλος στο σύνολο των αντιλαϊκών νόμων και μέτρων, των μνημονίων, να μην πέσει κανένα σπίτι εργατικών-λαϊκών οικογενειών στα χέρια τραπεζίτη, να σταματήσει η διαρκής φοροληστεία, να καταργηθούν ο ΕΝΦΙΑ και κάθε είδους χαράτσια, να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις και η παράδοση του δημοσίου πλούτου στους επιχειρηματικούς ομίλους. Πρέπει να υπερασπιστούμε το μοναδικό όπλο μας, το δικαίωμα μας στην απεργία, την οργάνωση, τη συλλογική πάλη και δράση" αναφέρει.
 
Με τη σειρά της, η ΟΛΜΕ συμμετέχει στην κινητοποίηση της Δευτέρας, ημέρα ψήφισης των προαπαιτούμενων της τρίτης αξιολόγησης. Όπως υπσοτηρίζει, "οι εφαρμοζόμενες μνημονιακές πολιτικές στην εκπαίδευση την τελευταία επταετία, την υποβάθμισαν και όξυναν περαιτέρω τα προβλήματα του δημόσιου σχολείου".
 
Τέλος, δίωρη αποχή από τις δικαστικές συνεδριάσεις, από τις 9 έως τις 11 το πρωί, εξήγγειλαν για τη Δευτέρα οι δικαστές και οι εισαγγελείς όλης της χώρας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάθεση του νομοσχεδίου για την ιδιωτική διαμεσολάβηση, "το οποίο πλήττει τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ελεύθερη πρόσβαση του πολίτη στη Δικαιοσύνη".