AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

28 Ιαν 2018

Ο τομεάρχης Β. Αιγαίου της Ν.Δ., Μάνος Κόνσολας, στη Σάμο

Φωτογραφία από το era-aegean.gr

Επίσκεψη στη Σάμο πραγματοποίησε το Σάββατο ο νέος περιφερειακός τομεάρχης Βορείου Αιγαίου της Νέας Δημοκρατίας, Μάνος Κόνσολας.

Ο κ. Κόνσολας συνοδευόταν από τον γραμματέα Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιο Κονταδάκη, την αναπληρώτρια γραμματέα οργανωτικού, Κωνσταντίνα Αδαμοπούλου, τον πρόεδρο της περιφερειακής οργάνωσης, Μιχάλη Δεμέστιχα και τον τομεάρχη Σάμου, Κωνσταντίνο Κούρταλη.

Μιλώντας σε συνέντευξη τύπου ο κ. Κόνσολας δήλωσε ότι "η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη να κυβερνήσει με ρεαλιστικό πρόγραμμα που έχει έτοιμο και συνδιαμορφώνει με τις προτάσεις των μελών και στελεχών του κόμματος που συναντά σε όλη την Ελλάδα που κάνει επισκέψεις".

Επίσης κάλεσε την κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α – ΑΝ.ΕΛ να εφαρμόσει ενωτική πολιτική χωρίς διχαστικά μηνύματα, μη ξεχνώντας τις ρίζες του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας.

Αναφέρθηκε στα θέματα τουρισμού, πολιτισμού, οικονομίας, χωροταξίας και περιβάλλοντος τα οποία είπε πρέπει να μας ενδιαφέρουν οικοδομώντας μια σχέση εμπιστοσύνης.

Για το Φ.Π.Α ο νέος περιφερειακός Τομεάρχης δήλωσε ότι είναι ένα μέτρο που έφερε η κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α ενώ η Νέα Δημοκρατία, ανάλογα με την οικονομική κατάσταση που θα βρίσκεται η χώρα όταν αναλάβει τη διακυβέρνησή της θα αποφασίσει για το πώς ακριβώς θα αποκατασταθεί η αδικία υπέρ κυρίως της νησιωτικής Ελλάδας.

Για την επιβολή του τέλους διανυκτέρευσης δήλωσε ότι είναι ένα μέτρο που δεν επιτρέπει στη χώρα μας να είναι ανταγωνιστική και θα καταργηθεί την επομένη που η Νέα Δημοκρατία θα βγει στη κυβέρνηση.

Ο τομεάρχης της Ν.Δ αναφέρθηκε και στο θέμα των Σκοπίων, κάνοντας λόγο για λανθασμένους χειρισμούς από την πλευρά της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α – ΑΝ.ΕΛ, που διχάζει τους πολίτες την στιγμή κατά την οποία οι Έλληνες χρειάζονται ενότητα.

Επίσης σε εκλογικό συναγερμό ζήτησε να βρίσκονται τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας, ο γραμματέας της οργανωτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Στελιος Κονταδάκης, τονίζοντας ότι πρέπει να υπάρχει ενότητα στα μέλη του κόμματος καθώς η μονάδα δε φέρνει το αποτέλεσμα που μπορεί να φέρει μια ομάδα.

"Ο πολιτικός λόγος της Νέας Δημοκρατίας πρέπει να διαχέεται σε όλη την Ελλάδα, τα στελέχη του κόμματος να είναι σε ετοιμότητα οποιαδήποτε στιγμή και αν προκηρυχθούν οι εκλογές" δήλωσε χαρακτηριστικά.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νησί ο κ. Κόνσολας και το κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας είχε συναντήσεις με μέλη του κόμματος ενώ αρχικά πραγματοποίησε επισκέψεις στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Νίκου Κατρακάζου και του δημάρχου Μιχάλη Αγγελόπουλου. O κ. Κατρακάζος μετέφερε στον κ. Κόνσολα ότι το 80 % του πληθυσμού του νησιού ασχολείται με τον τουρισμό και κάθε μείωση του τουριστικού ρεύματος αποτελεί μεγάλο πλήγμα στην τοπική οικονομία. 

Στα θέματα του τουρισμού αναφέρθηκε και ο Δήμαρχος Μιχάλης Αγγελόπουλος λέγοντας για τις δράσεις που έχουν γίνει από την πλευρά του δήμου για την τουριστική προβολή του νησιού αλλά και στον αγώνα των νησιωτικών δήμων για τo προσφυγικό και τη διατήρηση του μειωμένου Φ.Π.Α. Το βράδυ μίλησε στην εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΝΟ.Δ.Ε Σάμου.

Πηγή: era-aegean.gr

Επίσκεψη στο Επιμελητήριο Σάμου

Ο κ. Κόνσολας επισκέφτηκε επίσης το Επιμελητήριο Σάμου, όπου συναντήθηκε με παραγωγικούς φορείς του τουρισμού.

Τα θέματα που έθεσαν οι φορείς και το Επιμελητήριο στον κ. Κόνσολα αφορούσαν κυρίως το ειδικό χωροταξικό τουρισμού, το προσφυγικό, την "φοροκαταιγίδα", την κατάργηση του μειωμένου συντελεστή Φ.Π.Α. και τον αθέμιτο ανταγωνισμό που δέχονται τα ενοικιαζόμενα δωμάτια από τις "γκρίζες" μισθώσεις κατοικιών ιδιωτών μέσω διαδικτυακών πλατφορμών.




Πηγή: Σελίδα του Επιμελητηρίου Σάμου στο facebook