AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

15 Ιαν 2018

Διανομή παιδικού βιβλίου από τον δήμο στα Δημοτικά Σχολεία



Το βιβλίο παιδικής λογοτεχνίας "Ποιος παγίδεψε την Πένυ Κιλλίνη" έστειλε ο δήμος Σάμου σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία του νησιού, προκειμένου να ενταχθεί στις βιβλιοθήκες τους. Το έχει γράψει η βραβευμένη στην Ελλάδα και την Κύπρο συγγραφέας Παιδικής Λογοτεχνίας Ιωάννα Μπουλντούμη κι έχει λάβει την υποστήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ).
 
Το παιδικό αυτό βιβλίο με πλοκή αστυνομικού μυθιστορήματος απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 7 έως 11 ετών και διαθέτει την επιστημονική έγκριση της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας, με πρόεδρο την Ελένη Γιαμαρέλλου, καθηγήτρια Παθολογίας-Λοιμώξεων ΕΚΠΑ και της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, και μέλος Δ.Σ. τον Αθανάσιο Σκουτέλη, καθηγητή Παθολογίας-Λοιμώξεων Πανεπιστημίου Πατρών.
 
Η συγγραφή του έγινε έπειτα από πρωτοβουλία του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, στο πλαίσιο της πανελλαδικής εκστρατείας ενημέρωσης για τη ορθή χρήση των αντιβιοτικών.
 
"Το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο προαγωγής της υγείας, το οποίο απευθύνεται εκεί ακριβώς όπου επιτυγχάνονται τα πιο ασφαλή και μόνιμα αποτελέσματα, στα παιδιά μας. Ευελπιστούμε ότι το όλο εγχείρημα θα αποτελέσει μια ασπίδα προστασίας, ένα εφαλτήριο για τη διαμόρφωση αυριανών πολιτών, συνειδητοποιημένων ως προς την ποιότητα ζωής και το επίπεδο υγείας τους.
 
Ο δήμος Σάμου, ως μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Υγιών Πόλεων και του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, στήριξε αυτή την πρωτότυπη και καινοτόμα προσπάθεια ενημέρωσης δασκάλων, μαθητών και γονέων και φρόντισε να το στείλει σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία του δήμου Σάμου" αναφέρει η τοπική δημοτική Αρχή.