AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

11 Ιαν 2018

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η διαμαρτυρία των κατοίκων του Μαραθοκάμπου για τη γιατρό

Φωτογραφίες: Λαϊκή Επιτροπή Μαραθοκάμπου

Κινητοποίηση με αίτημα την επιστροφή τής μέχρι πρότινος ιατρού του Περιφερειακού Ιατρείου Μαραθοκάμπου, η οποία υποχρεώθηκε να μετακινηθεί στο Νοσοκομείο Σάμου, οργάνωσε το πρωί της Πέμπτης η τοπική Λαϊκή Επιτροπή.
 
Πιο αναλυτικά, με αυτοκίνητα οι Μαραθοκαμπίτες ξεκίνησαν με αυτοκινητοπορεία από το χωριό τους προς το Καρλόβασι και το Κέντρο Υγείας στο οποίο υπάγεται το Περιφερειακό Ιατρείο (Π. Ι.) Μαραθοκάμπου.
 
Εκεί μετέφεραν το ομόφωνο ψήφισμα της συγκέντρωσης της Λαϊκής Επιτροπής με το οποίο απαιτούν:
 
"- Να σταματήσει η δίωξη της μόνιμης γιατρού και να παραμείνει στο Π.Ι. όπως πριν ώστε αυτό να λειτουργεί ως κέντρο εφημεριών.
 
- Πλήρη στελέχωση του Π.Ι. με δεύτερο γιατρό, μαία και νοσηλεύτρια, ώστε να λειτουργεί όλο το 24ωρο. Πρόσληψη μόνιμης καθαρίστριας.
 
- Άμεση στελέχωση όλων των Αγροτικών Ιατρείων, του Κ.Υ. Καρλοβασίων και του Νοσοκομείου Σάμου με μόνιμους γιατρούς, νοσηλευτικό, παραϊατρικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό.
 
- Κάλυψη της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όλους τους ανασφάλιστους, ανέργους και τις οικογένειές τους.
 
- Αυτόνομο πλήρως στελεχωμένο ΕΚΑΒ που να καλύπτει τις ανάγκες του νησιού.
 
- Υγεία και Πρόνοια αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν για όλο το λαό".
 
Σύμφωνα με τη Λαϊκή Επιτροπή Μαραθοκάμπου, μέλη της συναντήθηκαν με τα δύο από τα τρία στελέχη μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Κ.Υ. Καρλοβάσου, τους Γιώργο Κουτσοδόντη και Τάσο Κοζώνη, στους οποίους επέδωσαν το ψήφισμα και απαίτησαν ανοιχτή συζήτηση με όλους τους συγκεντρωμένους.
 
"Στη συζήτηση προσπάθησαν να πείσουν τον κόσμο ότι δεν είχαν καμιά ανάμειξη στην απομάκρυνση της γιατρού, αλλά δεν τα κατάφεραν. Είπαν ότι έχουν κάνει κινήσεις για την επιστροφή της, χωρίς όμως να υπάρχει κάτι επίσημο και χωρίς να παρέμβουν επιτόπου στο υπουργείο.
 
Η προσπάθειά τους να αποπροσανατολίσουν και να κοροϊδέψουν τον λαό του χωριού έπεσε στο κενό και δε πρόκειται να πιάσει, όπως δε πιάνει πλέον και η κοροϊδία της κυβέρνησης στον λαό. Η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που δε δίνει δεκάρα για την υγεία, κλείνει τα ιατρεία και βάζει τον λαό να πληρώνει από την άδεια τσέπη του το κόστος της υγείας κι απ’ την άλλη μας πετάει τα ψίχουλα του μερίσματος και των επιδομάτων, βγάζει στο σφυρί τα σπίτια μας και δε διστάζει να χρησιμοποιήσει και άγρια καταστολή προκειμένου να βάλει το λαό στο γύψο, δε περνάει πια" σημειώνει η Λαϊκή Επιτροπή Μαραθοκάμπου.
 
Μετά τη συγκέντρωση στο Κ.Υ. Καρλοβάσου, ακολούθησε πορεία στον κεντρικό δρόμο της πόλης, όπου οι κάτοικοι του χωριού διαδήλωσαν τα αιτήματά τους.
 

 
 



Την κινητοποίηση στήριξαν όλοι οι φορείς του χωριού, καθώς και το Εργατικό Κέντρο, σωματεία και φορείς του νησιού.
 
"Συνεχίζουμε τον αγώνα μας μέχρι τη δικαίωση των αιτημάτων μας. Συμμετέχουμε στην απεργία του Εργατικού Κέντρου την Παρασκευή 12/1 στις 10 το πρωί, με κινητοποίηση στη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου. Προσυγκέντρωση και αναχώρηση για το Βαθύ 8:30 στη στροφή Κονδύλη" αναφέρει η Λαϊκή Επιτροπή Μαραθοκάμπου.
 
Φωτογραφίες: Λαϊκή Επιτροπή Μαραθοκάμπου