AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

19 Φεβ 2018

Διακρίσεις για μαθητές του Γυμνασίου Καρλοβάσου σε διαγωνισμό Στατιστικής


Στην τελική φάση του 1ου πανελληνίου διαγωνισμού Στατιστικής προκρίθηκαν τέσσερις "στατιστικές" ομάδες του Γυμνασίου Καρλοβάσου!
 
Είναι η πρώτη φορά που η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ - http://www.statistics.gr/) διοργανώνει τον "Διαγωνισμό στη Στατιστική", στο πλαίσιο του προγράμματος "Ανάπτυξη της στατιστικής παιδείας στην Ελλάδα".
 
Σκοπός του διαγωνισμού είναι η ανάδειξη ταλαντούχων μαθητών που ενδιαφέρονται για τη στατιστική επιστήμη, τον τρόπο παραγωγής και τη χρήση των επίσημων στατιστικών στην καθημερινότητά τους, αλλά και σε άλλους τομείς της κοινωνίας, όπως στην οικονομία και τη χάραξη πολιτικής.
 
Στον διαγωνισμό αυτό δήλωσαν συμμετοχή 24 μαθητές του Γυμνασίου Καρλοβάσου (από όλες τις τάξεις) και χωρίστηκαν σε 8 ομάδες των τριών μαθητών.
 
Οι μικροί φίλοι της Στατιστικής, αφού παρακολούθησαν έξτρα μαθήματα Πιθανοτήτων και Στατιστικής μετά τα πρωινά μαθήματα, εξετάστηκαν κατά την πρώτη φάση του διαγωνισμού σε τρία τεστ (βασικών στατιστικών γνώσεων, χρήση των πηγών των επίσημων στατιστικών δεδομένων και ερμηνεία στατιστικών αναφορών και πινάκων) και τέσσερις από τις ομάδες του Γυμνασίου Καρλοβάσου προκρίθηκαν στην επόμενη φάση!
 
Στη δεύτερη φάση οι "στατιστικές" ομάδες που προκρίθηκαν θα κληθούν να πραγματοποιήσουν την ανάλυση ενός συνόλου δεδομένων που θα είναι καθολικό και θα επιτρέπει τη διερεύνηση διαφορετικών πτυχών πληροφοριών.
 
Οι τελικές νικήτριες ομάδες θα έχουν το δικαίωμα να διαγωνιστούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο στον "Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό στη Στατιστική" που διοργανώνει η Eurostat από 16 Απριλίου-4 Μαΐου 2018.