AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

15 Φεβ 2018

Η Σάμος τίμησε τους προστάτες της οικογένειας Αγ. Ακύλα και Πρίσκιλλα


Τους Αγίους Αποστόλους Ακύλα και Πρίσκιλλα, προστάτες της Ορθόδοξης οικογένειας τίμησε πρόσφατα η Μητρόπολη Σάμου και Ικαρίας.

Με αφορμή την εορτή των αγίων και στο πλαίσιο των Συνάξεων Γονέων η Μητρόπολη διοργάνωσε την Κυριακή στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου που διατηρεί στο Καρλόβασι ομιλία από τον Αρχιμ. π. Χρυσόστομο Μαϊδώνη, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού και Αγίου Όρους, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: "Η οικογένεια σε εξέλιξη ".



Την ομιλία έκλεισε ο Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας, κ. Ευσέβιος, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε τον π. Χρυσόστομο, αναφέρθηκε στη "θυσιαστική σχέση του Χριστού με την Εκκλησία, όπως μας πληροφορεί ο Απ. Παύλος, και την προέβαλε ως πρότυπο ζωής στη σχέση μας με τον/την σύζυγο, τα παιδιά και το συνάνθρωπο". 



Τη Δευτέρα ο π. Χρυσόστομος μίλησε στην Ιερατική σύναξη με θέμα "Όπου υπάρχουν Άγιοι δεν υπάρχουν αιρετικοί". Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Βαθέος τελέστηκε Αρχιερατικός εσπερινός προς τιμήν των αγίων Αποστόλων χοροστατούντος του Μητροπολίτη κ. Ευσεβίου, ο οποίος μετά από μια σύντομη αναφορά στον βίο και την πολιτεία των Αγίων Αποστόλων Ακύλα και Πρίσκιλλας έλαβε τον λόγο ο Πανοσιολογιώτατος π. Χρυσόστομος αναπτύσσοντας το θέμα "Η οικογένεια σε εξέλιξη". 

Την επομένη ημέρα, Τρίτη 13 Φεβρουαρίου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό τελέσθηκε πανηγυρικός όρθρος και στη συνέχεια Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του αρχιμανδρίτη π. Χρυσοστόμου Μαϊδώνη, ο οποίος ομίλησε επίκαιρα. Πλήθος χριστιανών συμμετείχε στις παραπάνω εκδηλώσεις.