AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

17 Φεβ 2018

Επίσκεψη καθολικού αρχιεπισκόπου-εκπροσώπου του πάπα στη Σάμο


Τη Σάμο επισκέφτηκε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του πάπα (αποστολικός νούντσιος), καθολικός αρχιεπίσκοπος π. Savio Hon Tai Fai.

Ο νούντσιος συνοδευόταν από τον αρχιεπίσκοπο  Νάξου, Τήνου, Άνδρου και Μυκόνου, π. Νικόλαο, τον εφημέριο Σάμου π. Ριχάρδο και δύο ιερείς από την Πολωνία, τον διευθυντή της Κάριτας της αρχιεπισκοπής του Stetino της Πολωνίας π. Magic και τον προσωπικό γραμματέα του αρχιεπισκόπου της ίδιας εκκλησιαστικής επαρχίας π. Gιulio.

Στις 6 το απόγευμα τελέστηκε διαρχιερατική θεία λειτουργία στον καθολικό ναό της μεταστάσεως της Θεοτόκου στην πόλη της Σάμου. Στη θεία λειτουργία προήδρευε ο αποστολικός νούντσιος και συλλειτούργησαν μαζί του ο αρχιεπίσκοπος Νικόλαος, ο εφημέριος του ναού π Ριχάρδος και οι δύο Πολωνοί ιερείς.

Η θεία λειτουργία τελέστηκε στην ελληνική γλώσσα ενώ τα βιβλικά αναγνώσματα αναγγέλθηκαν και στην γαλλική γλώσσα για την εξυπηρέτηση των μεταναστών οι οποίοι και κάλυψαν στην γαλλική γλώσσα τα ασματικά μέρη της Θείας Λειτουργίας.

Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου της ημέρας ο αποστολικός νούντσιος μίλησε στους παρόντες στα γαλλικά.

Ακολούθησε σύντομη ομιλία του καθολικού αρχιεπισκόπου Νάξου, Τήνου, Άνδρου και Μυκόνου, π. Νικολάου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας εκ μέρους της Ενορίας προσφέρθηκαν λουλούδια στον αποστολικό νούντσιο, στον αρχιεπίσκοπο π. Νικόλαο και τους επισκέπτες ιερείς.

Ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία της ενορίας της Σάμου που την επισκέφθηκε ένας εκπρόσωπος του πάπα, ο αποστολικός νούντσιος στην Ελλάδα, π. Savio Hon Tai Fai.

Πριν την τελική ευλογία και απόλυση, ο αρχιεπίσκοπος π. Νικόλαος, με την ιδιότητα του αποστολικού τοποτηρητή της καθολικής επισκοπής Χίου-Λέσβου-Σάμου, ανάγγειλε την εις ιεροδιάκονον χειροτονία του υποδιακόνου Μάριου Φώσκολου.

Δείτε φωτογραφίες από τη θεία λειτουργία της Πέμπτης στον καθολικό ναό της μεταστάσεως της Θεοτόκου στην πόλη της Σάμου: