AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

27 Φεβ 2018

Μαθητές από τη Σάμο στον τελικό του πανελλήνιου διαγωνισμού ρομποτικής!


Συνεχίζονται οι επιτυχίες στη ρομποτική για μαθητές από τη Σάμο!

Τρεις ομάδες μαθητών από το νησί προκρίθηκαν πριν από λίγες μέρες στον τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που θα διεξαχθεί την Κυριακή 4 Μαρτίου στην Αθήνα, στο Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου.

Η ομάδα "Ταξιδευτές" από το Δημοτικό Σχολείο Παλαιοκάστρου θα διαγωνιστεί στο θέμα  «Εποικισμός του Άρη».

Οι ομάδες "SaΜians" και "Μαρλάδες" από το 2ο Γυμνάσιο Σάμου θα διαγωνιστούν στο θέμα  «Βυζαντινή Αυτοκρατορία και Επικοινωνίες (Φρυκτωρίες)».

Ο διαγωνισμός, ο οποίος προσελκύει περισσότερους από 3000 μαθητές από όλη την Ελλάδα, αποτελεί για την εκπαιδευτική κοινότητα της χώρας ένα συναρπαστικό ταξίδι διάρκειας 5 μηνών, από την ανακοίνωση των θεμάτων τον Οκτώβριο έως τη διεξαγωγή του τελικού του Μαρτίου.

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Για κάθε σχολική βαθμίδα τίθενται διαφορετικοί εκπαιδευτικοί στόχοι, κι ως εκ τούτου διαφορετικές διαγωνιστικές κατηγορίες και διαγωνιστικά κριτήρια.

Για το Δημοτικό ο φετινός διαγωνισμός προσκαλεί τους μαθητές να φανταστούν το συναρπαστικό μέλλον, κατασκευάζοντας μοντέλα με αυτοματισμούς σύμφωνα με το θέμα «Εποικισμός του Άρη» ή να παίξουν «Wedo 2.0 Ποδόσφαιρο», στο πλαίσιο πιλοτικού διαγωνισμού όπου θα συμμετέχουν ομάδες από τις περιφέρειες Αττικής και Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης. Η διαγωνιστική πίστα του Γυμνασίου προσκαλεί τους μαθητές να κατασκευάσουν γρήγορα ρομπότ που θα επιλύουν προβλήματα που σχετίζονται με το ιστορικό θέμα «Βυζαντινή Αυτοκρατορία και Επικοινωνίες (Φρυκτωρίες)». 

Δείτε το βίντεο trailer του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής!