AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

16 Φεβ 2018

Συνταγή για την Καθαρά Δευτέρα με σαμιώτικο κρασί!


Μία συνταγή με μαύρα λιγκουίνι και θαλασσινά σβησμένα με γλυκό κρασί Samos Vin Doux προτείνει για την Καθαρά Δευτέρα ο Σαμιώτης executive chef Ασλάνης Παντερλής! 

Δείτε τη συνταγή:

Υλικά για 4 μερίδες:

500 gr μαύρα λιγκουίνι (μελάνι σουπιάς)
200 gr κρεμμύδι φρέσκο/ξηρό, 1 σκελίδα σκόρδο
200 gr ντοματίνια Σάμου
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι, Πιπέρι, Ζάχαρη 
200 gr μύδια δίχως κέλυφος
200 gr γαρίδες δίχως κέλυφος
200 gr χτένια
1 κ.γ. ντοματοπολτό
400 ml γλυκό κρασί Samos Vin Doux
200 ml ζωμό θαλασσινών
2 κ.σ. βούτυρο, 200 ml ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο κοχλάζον νερό. Κρυώνουμε και λαδώνουμε ώστε να μην κολλήσουν. Σε μεγάλο τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Αφού πάρουν χρώμα ενσωματώνουμε όλα τα θαλασσινά μας. Τα αφήνουμε να σοταριστούν καλά και σβήνουμε με Samos Vin Doux. 

Εν συνεχεία βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας ζυμαρικά, ντοματίνια και το ζωμό. Τα αφήνουμε να βράσουν και να δέσει η σάλτσα μας, προσθέτοντας στο τέλος το βούτυρo. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε την γεύση μας. Προαιρετικά μπορούμε να βάλουμε και λίγο μπούκοβο, ώστε να βγει λίγο πικάντικο. Συνοδεύεται με τυρί τριμμένο. 

Το πιάτο αυτό συνδυάζεται ιδανικά με το Aegean Breeze, το λευκό ξηρό μοσχάτο Σάμου.