AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

20 Φεβ 2018

Οι θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δημοτικό συμβoύλιο


Τις θέσεις της στις δύο πρόσφατες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου παρουσιάζει στους πολίτες η δημοτική παράταξη "Λαϊκή Συσπείρωση".

Στην πρώτη από τις δύο συνεδριάσεις της 15ης Φεβρουαρίου η παράταξη καταψήφισε τον απολογισμό της δημοτικής αρχής για το 2016, υπογραμμίζοντας ότι "δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά αφού ακολουθεί τον αντίστοιχο προϋπολογισμό που συντάσσεται με τις οδηγίες της κυβέρνησης, βρίσκεται κάτω από τον δημοσιονομικό κόφτη και κάθε χρόνο εμφανίζει μειωμένη την κρατική χρηματοδότηση. Το αποτέλεσμα είναι να αυξάνεται χρόνο με το χρόνο η επιβάρυνση των δημοτών που βλέπουν το εισόδημά τους να μειώνεται και μέσω του δήμου ενώ ταυτόχρονα δεν ικανοποιούνται βασικές λαϊκές ανάγκες".

"Ο πραγματικός ισολογισμός – απολογισμός γίνεται έξω απ’ αυτή την αίθουσα, με τα πραγματικά δεδομένα της ζωής και των αναγκών της. Και είναι καταφανέστατα αρνητικός" τόνισε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Κώστας Τζίχας, συμπληρώνοντας: "Ο λαός καλείται να παλέψει για τον δικό του προϋπολογισμό και απολογισμό που θα καλύπτει τις συνεχώς αυξανόμενες  ανάγκες του. Σ’ αυτό τον αγώνα τον καλούμε και συμβάλλουμε σήμερα με την αρνητική μας ψήφο στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό και απολογισμό του δήμου".

Ανάλογη ήταν η τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης στους απολογισμούς όλων των Νομικών Προσώπων του δήμου.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Πλήθος ερωτήσεων για άμεσα προβλήματα στο Καρλόβασι, στο Παλαιόκαστρο και στους Μυτιληνιούς, κατέθεσε στη δεύτερη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Σάμου.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι Κώστας Τζίχας, Δημήτρης Μαυρατζώτης και Θεανώ Σαρρηγεωργίου αναφέρουν αναλυτικά για τη συνεδρίαση τα εξής:

"Ενημερωθήκαμε ότι πρόκειται σύντομα να αντιμετωπιστούν στο Κοκκάρι, το πρόβλημα κατάπτωσης βράχων στο Μοσχονήσι, η προστασία του πρανούς στη παραλία Μικρά Λεμονάκια και αργότερα η παρέμβαση στο πρανές του δρόμου που οδηγεί στον Τεπέ.

Όσον αφορά την υπόσκαψη από τη θάλασσα της στροφής  στο Μύλο Κοκκαρίου και στον προσήνεμο μόλο του λιμανιού Αγίου Κωνσταντίνου είναι αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας, όπου θα κατατεθούν από την Λαϊκή Συσπείρωση Βορείου Αιγαίου, ανάλογες ερωτήσεις.

Οι νέες ερωτήσεις – παρεμβάσεις στις οποίες αναμένουμε γραπτές απαντήσεις, είναι οι παρακάτω:

ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΜΑΡΑΘΟΚΑΜΠΟΥ

Πήραμε την απάντηση της Περιφερειακής Ενότητας σχετικά με το αλιευτικό καταφύγιο Μαραθοκάμπου, που λέει ότι το έργο θα ολοκληρωθεί ως τις 31-7-2018. Σχετικά όμως με τον ελλιμενισμό του γερανού και τα προβλήματα που προκαλεί στο λιμάνι, αρμόδιος είναι ο δήμος.
Γι’ αυτό ζητάμε να υπάρξει μέριμνα για την απομάκρυνση ή την πρόσδεση σε άλλο σημείο του πλωτού γερανού μέχρι τη λήξη των εργασιών του έργου και φυσικά την οριστική απομάκρυνσή του,αμέσως μετά

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ

Στον παραλιακό δρόμο του Καρλοβάσου από τη γέφυρα του Όρμου ως το Σ/Μ Α.Β, το χερσαίο μέτωπο προστατεύεται από βραχοδομή , η οποία όταν έγινε το έργο υψώθηκε περί το 1,5 μέτρο από το επίπεδο του δρόμου. Κι’ αυτό γιατί δεν αφορά μόνο την προστασία του χερσαίου μετώπου αλλά και την προστασία των διερχόμενων αυτοκινήτων από πέτρες και φερτά υλικά τα οποία βγάζει η θάλασσα σε μέρες με έντονο κυματισμό.

Με τα χρόνια όμως – τα έργα έχουν γίνει πριν από 25 χρόνια περίπου – η υπόσκαψη της βραχοδομής όπως  είναι επόμενο έχει προκαλέσει καθιζήσεις και καταπτώσεις βράχων με συνέπεια , το ύψος της να έχει έρθει στο ίδιο επίπεδο με το δρόμο.

Η πρόσφατη κακοκαιρία με τους δυνατούς βοριάδες και τον έντονο κυματισμό έβαλε σε δοκιμασία και σε κίνδυνο τους διερχόμενους οδηγούς και γέμισε το οδόστρωμα με βράχια και φερτά υλικά για τα οποία χρειάστηκε η επέμβαση συνεργείων και μηχανημάτων καθαρισμού.

Επειδή το πρόβλημα γίνεται χρόνιο και εντείνεται με τις κακοκαιρίες ρωτάμε την δημοτική αρχή: Αν έχει γνώση του θέματος , αν έχει κάνει ενέργειες για την ενίσχυση της βραχοδομής, και σε κάθε περίπτωση τι πρόκειται να κάνει άμεσα προς αυτή την κατεύθυνση;

ΓΙΑ ΤΑ ΟΓΚΩΔΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΛΑΔΙΑ ΣΤΟ ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ

Όπως  πληροφορηθήκαμε από κατοίκους του Καρλοβάσου μετά από την μεταφορά απορριμμάτων από τις αποθήκες του Δήμου στο Φουρνιώτικο ρέμα στον ΧΥΤΑ Αν. Σάμου, για την οποία ομόφωνα είχαμε αποφασίσει και ψηφίσαμε τη σχετική δαπάνη, δεν υπάρχει πλέον μέριμνα για την απόθεση ογκωδών απορριμμάτων, ξερών χόρτων και κλαδιών από τους δημότες.

Στον συγκεκριμένο χώρο όσοι πήγαν τους ειπώθηκε ότι πλέον απαγορεύεται, χωρίς να τους δίνεται εναλλακτική λύση.

Ρωτάμε την δημοτική αρχή, αν όντως ισχύουν οι καταγγελίες των δημοτών και σε κάθε περίπτωση πως λύνεται ή πως πρόκειται να λυθεί το πρόβλημα;

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΝΕΟΥ ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ

ΤΟ θέμα της ανακατασκευής και της απόδοσης σε χρήση της παιδικής χαράς στη περιοχή της Εμπορικής Σχολής στο Καρλόβασι, το είχαμε πριν σχεδόν ένα χρόνο φέρει ως Λαϊκή Συσπείρωση στο Δ .Σ καταθέτοντας αναφορά και υπογραφές δεκάδων γονιών της περιοχής.

Τότε αναλήφθηκε δέσμευση από τον κ. δήμαρχο ότι παρά την έλλειψη χρηματοδότησης και την αναμονή σχετικού προγράμματος στο οποίο θα εντάσσονταν 19 παιδικές χαρές του δήμου, θα προχωρούσε στην εξεύρεση πόρων για την αποκατάσταση και πιστοποίηση της συγκεκριμένης.

Επανερχόμαστε σήμερα και ρωτάμε αν έχουν ξεκινήσει ή θα ξεκινήσουν εργασίες στο χώρο και πότε θα υλοποιηθεί η δέσμευση που είχε αναληφθεί παρουσία των γονιών που είχαν καταθέσει την αναφορά.

ΓΙΑ ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

Το κτίριο του Κοινοτικού καταστήματος Παλαιοκάστρου παρουσιάζει εδώ και χρόνια σοβαρό πρόβλημα υγρασίας, η οποία προφανώς έχει σχέση με την έλλειψη ή καταστροφή της μόνωσης της ταράτσας του κτιρίου.

Ακόμη πιο έντονο είναι το πρόβλημα στο αγροτικό ιατρείο που φιλοξενείται στο ισόγειο του κτιρίου όπου το γεγονός ότι ο χώρος δεν έχει παράθυρο και δεν αερίζεται η κατάσταση θυμίζει περισσότερο σπηλιά παρά ιατρείο.

Γνωρίζουμε ότι το Τ.Σ έχει επανειλημμένα ζητήσει την αποκατάσταση του κτιρίου χωρίς μέχρι τώρα να έχει γίνει κάτι.

Ρωτάμε την δημοτική αρχή, αν και πότε πρόκειται να πάρει μέτρα για την στεγανοποίηση της ταράτσας και την αποκατάσταση του κτιρίου από την υγρασία;

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

Σε τοπικές ειδησεογραφικές σελίδες είδαμε φωτογραφίες του δημάρχου και του προέδρου του Τ.Σ Παλαιοκάστρου μπροστά στην παιδική χαρά η οποία όπως είπαν αποκαταστάθηκε με βάση τις ισχύουσες προδιαγραφές, με χρηματοδότηση ιδιώτη.

Το γεγονός της αποκατάστασης είναι ευχάριστο.

Επειδή όμως δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες για το έργο και πως πραγματοποιήθηκε, ζητάμε από τη δημοτική αρχή πλήρη ενημέρωση για το θέμα. Δηλαδή για τη χρηματοδότηση, τα έργα που έγιναν, το κόστος και αν έχει σήμερα την πιστοποίηση λειτουργίας, ή πότε θα αποδοθεί σε χρήση.

ΣΤΕΓΑΣΤΡΟ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

Επανειλημμένα το Τ.Σ Παλαιοκάστρου έχει αποφασίσει και έχει απευθυνθεί στο δήμο για την κατασκευή στεγάστρου στη στάση του λεωφορείου στη πλατεία του χωριού , για να προστατεύονται από τη βροχή οι μαθητές που περιμένουν για να πάνε στο σχολείο τους. Η κατασκευή του είναι απαραίτητη.

Ρωτάμε την δημοτική αρχή αν έχει υπόψη της το αίτημα των κατοίκων και του τοπικού συμβουλίου Παλαιοκάστρου και τι  προτίθεται να κάνει σχετικά.

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Η/Ε ΑΠΟ  ΚΑΥΣΗ ΒΙΟΜΑΖΑΣ

Στους Μυτιληνιούς έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον και προχωρούν από όσο μαθαίνουμε οι διαδικασίες για την κατασκευή και λειτουργία εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα, γεγονός που έχει προκαλέσει ανησυχία και αναστάτωση στο χωριό. Μάλιστα το Τ.Σ αποφάσισε ομόφωνα να μην δεχθεί το εν λόγω εργοστάσιο στη περιοχή.

Ζητάμε από την δημοτική αρχή να πληροφορήσει το σώμα σε ότι αφορά στο θέμα και ρωτάμε ποια είναι η τοποθέτησή της πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα;

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

Πρόσφατα έπεσε στην αντίληψή μας ότι η τροχαία επιβάλλει πρόστιμα σε αυτοκίνητα του δήμου γιατί δεν έχουν περάσει ο από Τεχνικό έλεγχο (ΚΤΕΟ).

Αν αυτό συμβαίνει , το λιγότερο είναι η οικονομική επιβάρυνση του δήμου και το σοβαρότερο αφορά την ασφάλεια των οδηγών και των επιβαινόντων σε αυτά. Διότι προφανώς δεν γίνονται οι απαιτούμενες επισκευές των οχημάτων, ο τακτικός τεχνικός έλεγχος (σέρβις) κλπ.

Ζητάμε από τη δημοτική αρχή να μας ενημερώσει τι ακριβώς συμβαίνει , ποια είναι η κατάσταση των αυτοκινήτων και τι σκοπεύει να πράξει άμεσα για την αποκατάσταση της ασφαλούς κυκλοφορίας των δημοτικών οχημάτων".