AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

7 Μαρ 2018

Η ταινία από την κινηματογραφική λέσχη Σάμου στις 10/3


Η Κινηματογραφική Λέσχη Σάμου θα προβάλει στις 9 το βράδυ του Σαββάτου 10 Μαρτίου στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου την βραβευμένη με χρυσό φοίνικα στο φεστιβάλ των Καννών 2016 ταινία "Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ (I, Daniel Blake)".

Πρόκειται για μία δραματική ταινία βρετανικής-γαλλικής-βελγικής συμπαραγωγής του 2015.

Λίγα λόγια για την ταινία:

Ο Ντάνιελ Μπλέικ είναι ένας 59χρονος ξυλουργός ο οποίος έπειτα από ένα σοβαρό καρδιακό επεισόδιο θα πρέπει να σταματήσει να δουλεύει μέχρις ότου η καρδιά του γίνει ξανά πιο δυνατή. Η γιατρός του τον κρίνει ακατάλληλο για εργασία, όμως οι κοινωνικές υπηρεσίες του Νιούκαστλ όπου ζει θεωρούν ότι δεν δικαιούται το ανάλογο επίδομα, μα το επίδομα κάποιου που θα έπρεπε να ψάχνει για δουλειά.

Και κάπως έτσι ξεκινά η καφκική του σχεδόν οδύσσεια, που τον φέρνει αντιμέτωπο με υπαλλήλους που δεν μπορούν να δουν πέρα από τα κουτάκια που οφείλουν να συμπληρώσουν στις φόρμες τους, με ατέλειωτες ώρες αναμονής στο τηλέφωνο ακούγοντας ενοχλητική μουσική, με τον κόσμο του διαδικτύου και των υπολογιστών, ο οποίος έχει αντικαταστήσει το χαρτί και το μολύβι, στο οποίο ο Ντάνιελ έχει συνηθίσει.


Σκηνοθεσία: Ken Loach. Πρωταγωνιστούν: Dave Johns, Hayley Squires, Micky McGregor, Dylan McKiernan, Briana Shann.

Διάρκεια: 100'.

Δείτε το trailer της ταινίας: