AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

23 Μαρ 2018

Προσκυνηματική εκδρομή της Μητρόπολης Σάμου στα Ιεροσόλυμα από 14-19/5


Εξαήμερη προσκυνηματική εκδρομή στα Ιεροσόλυμα για την απόδοση του Πάσχα στον Πανάγιο Τάφο και την εορτή της Αναλήψεως στο όρος των Ελαιών οργανώνει η Μητρόπολη Σάμου, υπό την αιγίδα του Μητροπολίτη κ. Ευσεβίου.
 
Θα πραγματοποιηθεί από τη Δευτέρα 14 έως και το Σάββατο 19 Μαΐου.
 
Πληροφορίες-δηλώσεις συμμετοχής: στα γραφεία της Μητροπόλεως, καθημερινά από 10.00-13.00.
 
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 22730 87640.
 
Λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετοχών, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
 
Το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής
 
Όπως ανακοίνωσε η Μητρόπολη Σάμου, το πλήρες πρόγραμμα της εξαήμερης αυτής εκδρομής έχει ως εξής:
 
"1η Ημέρα Δευτέρα 14/05/18, Σάμος-Τελ Αβίβ-Ιεροσόλυμα:
 
Μετά τον έλεγχο αποσκευών και διαβατηρίων πτήση για Τελ Αβίβ. Άφιξη, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το Ιεροσόλυμα, όπου καθοδόν θα προσκυνήσουμε τον Τάφο του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου στην Λύδδα. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί ένα πρώτο προσκύνημα στον Πανάγιο Τάφο του Κυρίου μας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.
 
2η Ημέρα Τρίτη 15/05/18, Ιεροσόλυμα:
 
Μετά το πρωινό θα γνωρίσουμε τα προσκυνήματα της Παλαιάς Πόλεως των Ιεροσολύμων, ξεκινώντας από την Πύλη των Λεόντων τον οίκο Αγ. Ιωακείμ και Άννης, τη Προβατική κολυμβήθρα, τη φυλακή του Αποστόλου Πέτρου και το Πραιτώριο. Στη συνέχεια θα διασχίσουμε την Οδό του Μαρτυρίου και θα φτάσουμε στο Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, όπου θα πραγματοποιηθεί ευλαβικό προσκύνημα στο Φρικτό Γολγοθά, στην Ιερή Αποκαθήλωση, στο Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Κυρίου μας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Αγία Σιών (τόπος όπου βρίσκεται η Πατριαρχική Σχολή, ο Τάφος του Δαυίδ, το Υπερώο και το σπίτι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, όπου πραγματοποιήθηκε η κοίμηση της Θεοτόκου) και το Όρος των Ελαιών (τόπος της Θείας Αναλήψεως του Κυρίου). Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δέιπνο, ξεκούραση. Το βράδυ θα συμμετάσχουμε σε νυχτερινή Θεία Λειτουργία στον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Κυρίου για την Απόδοση του Πάσχα.
 
3η Ημέρα Τετάρτη 16/05/18, Ιεριχώ:
 
Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε τη Γεθσημανή (όπου βρίσκεται ο Τάφος της Παναγίας, ο τόπος της προδοσίας και ο τόπος λιθοβολισμού του Αγίου Στεφάνου ). τη συνέχεια θα επισκεφτούμε την Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας στην Βηθανία και την Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου του Χοζεβίτου. Στην συνέχεια θα εισέλθουμε στην Ιεριχώ για να επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Προφήτου Ελισσαίου (όπου βρίσκεται η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος) και το Σαραντάριο Όρος. Έπειτα, θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου, θα δούμε το πραγματικό σημείο της Βαπτίσεως του Κυρίου στον Ιορδάνη Ποταμό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.
 
4η Ημέρα Πέμπτη 17/05/18, Βηθλεέμ:
 
Πρωινή Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Θείας Αναλήψεως χοροστατούντας του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη μας κ.κ. Ευσεβίου. Έπειτα θα επισκεφτούμε το Σπήλαιο της Γεννήσεως του Κυρίου μας στην Βασιλική της Βηθλεέμ, έπειτα θα μεταβούμε στο χωριό των Ποιμένων, την Ιερά Μονή του Αγ. Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου (όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων) και θα ακολουθήσει (προαιρετική) επίσκεψη με ταξί στην Ι. Μονή του Αγ.Σάββα του Ηγιασμένου. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού, την Ορεινή (Γενέτειρα του Αγ. Ι. Προδρόμου) και το Καταμόνας (όπου βρίσκεται ο Τάφος του Αγίου Συμεών).Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.
 
5η Ημέρα Παρασκευή 18/05/18, Τιβεριάδα:
 
Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε την περιοχή της Γαλιλαίας όπου θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Όρος Θαβώρ, τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Ναζαρέτ και την Κανά της Γαλιλαίας (τόπος όπου πραγματοποιήθηκε το πρώτο Θαύμα του Κυρίου, της μετατροπής του ύδατος εις οίνον). Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Αγίων Αποστόλων στην Τιβεριάδα και τον Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων στην αρχαία Καπερναούμ (όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου και κάλεσε τους μαθητές Του στο Αποστολικό Αξίωμα). Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.
 
6η Ημέρα Σάββατο 19/05/18, Ιεροσόλυμα-Τελ Αβίβ-Σάμος:
 
Μετά το πρωινό θα υπάρξει ελεύθερος χρόνος στην Παλαιά Πόλη των Ιεροσολύμων για προσκύνημα και αγορές, Το μεσημέρι θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο, όπου μετά τον έλεγχο αποσκευών και διαβατηρίων πτήση για Αθήνα. Άφιξη στην Σάμο. ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ.
 
Περιλαμβάνονται:
 
Αεροπορικά εισιτήρια Σάμος-Tel Aviv-Σάμος (απευθείας πτήση)
 
Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο Α΄ κατηγόριας στην Ιερουσαλήμ
 
Πρωινό και ένα γεύμα ημερησίως (μπουφέ)
 
Μεταφορές από/προς αεροδρόμια/ξενοδοχεία
 
Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί
 
Ξεναγήσεις, περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 
Φόροι αεροδρομίων
 
Ταξιδιωτική ασφάλιση (αστικής ευθύνης)
 
Ταξιδιωτική τσάντα
 
Συνοδός-ξεναγός.
 
Δεν περιλαμβάνονται: Οτιδήποτε αναγράφεται ως προαιρετικό".