AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

16 Μαρ 2018

Η ταινία από την κινηματογραφική λέσχη Σάμου στις 17/3


Η Κινηματογραφική Λέσχη Σάμου θα προβάλει δωρεάν στις 9 το βράδυ του Σαββάτου 17 Μαρτίου στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου την ταινία "Dudamel: Ο ήχος των παιδιών (Dudamel: Let the Children Play)". Θα προηγηθεί ένα χορευτικό show της Σχολής Χορού "Samos School of Dance" της Χριστίνας Τσαρδούλια υπό τη μουσική του Gustavo Dudamel.

Η ταινία "Dudamel: Ο ήχος των παιδιών" είναι ένα ντοκιμαντέρ παραγωγής Βενεζουέλας του 2010.

Λίγα λόγια για την ταινία:

Ο φακός του Arvelo έχει αποτυπώσει εκατοντάδες παιδικές και νεανικές ορχήστρες, οι οποίες ξεπροβάλλουν σε πολλές χώρες του κόσμου, έχοντας ως πηγή έμπνευσης, το µουσικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Βενεζουέλας, γνωστό ως «El Sistema». Μέσα από την μουσική, χιλιάδες παιδιά έχουν την δυνατότητα να μεγαλώσουν σε ένα περιβάλλον δηµιουργικότητας, αλληλεγγύης, διασκέδασης, τέχνης, πειθαρχίας και υψηλών κοινωνικών αξιών. 

Ο Γκουστάβο Ντουδαµέλ, ο εκπληκτικά ταλαντούχος διευθυντής ορχηστρών από την Βενεζουέλα, µας μεταφέρει στις πιο µακρινές γωνιές του κόσμου και μέσα από τις ιστορίες διάφορων παιδιών που βιώνουν την χαρά της μουσικής, παίρνουμε ένα ισχυρό μήνυμα: "Η μουσική είναι ένα καθολικό δικαίωμα". 

Γυρισμένη σε επτά διαφορετικές χώρες, η ταινία είναι μία προτροπή προς όλους να αφήσουν τα παιδιά να παίξουν μουσική, είναι µια διεισδυτική προσέγγιση σε αυτό το παγκόσμιο φαινόμενο, που αναδεικνύει την σημασία της τέχνης ως πνευματικό όπλο ενάντια στην ανθρώπινη σκληρότητα. Είναι μια ιστορία ελπίδας, βγαλμένη από το μέλλον για το παρόν. 


Η προβολή γίνεται σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα. 

Σκηνοθεσία:  Alberto Arvelo

Διάρκεια: 90'.

Δείτε το ξενόγλωσσο trailer της ταινίας: