AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

12 Μαρ 2018

Στους 1.885 οι πρόσφυγες και μετανάστες στη Σάμο - Νέες αφίξεις


Στον εντοπισμό και τη διάσωση συνολικά 85 προσφύγων και μεταναστών προχώρησαν οι λιμενικοί στη Σάμο, σε δύο περιστατικά κατά το Σαββατοκύριακο.
 
Πιο αναλυτικά, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, 53 εντοπίστηκαν από πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή βόρεια του νησιού.
 
Και το Σάββατο, άλλοι 32 επιβαίνοντες σε λέμβο που έπλεε στη θαλάσσια περιοχή "Πράσσο", ανατολικά της Σάμου, περισυλλέχθηκαν και μεταφέρθηκαν επίσης στο λιμάνι Μαλαγαρίου.
 
Σημειώνεται ότι μόνο στο διάστημα από την Παρασκευή έως και το πρωί της Δευτέρας διασώθηκαν συνολικά 376 πρόσφυγες και μετανάστες, σε 9 περιστατικά έρευνας και διάσωσης στις θαλάσσιες περιοχές Σάμου, Λέσβου και Φαρμακονησίου.
 
Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων του Αρχηγείου του Λιμενικού, συνολικά 1.184 πρόσφυγες και μετανάστες αποβιβάστηκαν τον περασμένο μήνα σε ελληνικά νησιά σε 33 περιπτώσεις (έναντι 1.560 τον Ιανουάριο σε 43 περιστατικά). Στο διάστημα αυτό συνελήφθησαν 14 διακινητές και κατασχέθηκαν 5 σκάφη τους.
 
Στη Σάμο, με βάση τις καταγραφές της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, την τελευταία εβδομάδα (1-7 Μαρτίου) οι προσφυγικές ροές διαμορφώνονται πλέον ως εξής: