AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

5 Μαρ 2018

Πέντε μετάλλια για τον ΕΟΣΣ στον 18ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου στη Θεσσαλονίκη!


Νέα μετάλλια, άλλα πέντε, κέρδισαν τα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου, στη Θεσσαλονίκη. Στον 18ο ετήσιο διαγωνισμό, τον μοναδικό στην Ελλάδα διεθνή διαγωνισμό οίνου, βραβεύθηκαν και οι 5 οίνοι του που συμμετείχαν!

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τους ανθρώπους του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Σάμου, "οι γευστικές δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν στον 18ο Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης με κριτές διακεκριμένους sommelier και καταξιωμένους δημοσιογράφους οίνου, έφεραν εξαιρετικά αποτελέσματα για τα κρασιά του ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ:

Ο «σαρωτής» των βραβείων σε κάθε διαγωνισμό, το γλυκό Samos Anthemis, εσοδείας 2012 με παλαίωση 5 ετών, απέσπασε Χρυσό.



Το λιαστό Samos Nectar, εσοδείας 2011 και παλαίωσης 6 ετών, έφερε ένα Ασημένιο.


Ακολουθούν με Χάλκινα το γλυκό Samos Grand Cru 2017, το εκλεπτυσμένο vin doux naturel, αλλά και το πασίγνωστο Samos Vin Doux 2017, ένα διεθνώς αναγνωρισμένο vin de liqueur με την καλύτερη σχέση ποιότητας-τιμής στην κατηγορία του.


Χάλκινο βραβείο απέσπασαν και οι Ψηλές Κορφές 2017, ένα ισορροπημένο λευκό ξηρό από Μοσχάτο άσπρο με δυνατή προσωπικότητα, το οποίο έχει αναδειχθεί σε άριστο συνοδό «απαιτητικών» κυρίως πιάτων".


Ο Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης τελεί υπό την αιγίδα και σε συνεργασία όλων των ελληνικών φορέων οίνου και την εποπτεία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αλλά και του Γενικού Χημείου του Κράτους.

Στον φετινό διαγωνισμό 25 καταξιωμένοι γευσιγνώστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, Masters of Wine, οινολόγοι, οινοχόοι, δημοσιογράφοι και άλλοι επαγγελματίες οίνου, χωρισμένοι σε 5 επιτροπές, δοκίμασαν 746 δείγματα.

Τα 702 δείγματα ήταν οίνοι από την Ελλάδα και άλλες χώρες, ενώ τα 44 ήταν αποστάγματα από την Ελλάδα και την Κύπρο.