AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

26 Μαρ 2018

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η 25η Μαρτίου σε Κοκκάρι-Μαραθόκαμπο-Κουμαίικα-Πλάτανο!

Πλάτανος Σάμου, 25 Μαρτίου 2018. Φωτογραφία: Βασίλης Κασώτης

Με παρελάσεις, καταθέσεις στεφάνων και παραδοσιακούς χορούς τίμησαν και τα χωριά της Σάμου την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Στο Κοκκάρι, ανήμερα της εθνικής και θρησκευτικής εορτής, έγινε παρέλαση των μαθητών και μαθητριών του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου, με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου.

Τελέστηκε και δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, κατά την οποία τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο διευθυντής του Σχολείου Ευστράτιος Ψαραδέλλης. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων.

Στεφάνια κατέθεσαν για το Δ.Δ. Κοκκαρίου ο πρόεδρος Δημήτρης Γαλανής, για την εθνική αντίσταση ο Γιακουμής Αμυρσώνης, καθώς και μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου.
Η τελετή έκλεισε με τον εθνικό ύμνο από τους μαθητές.

Μετά το πέρας της τελετής τα παιδιά χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας.

Δείτε το βίντεο από τους εορτασμούς στο Κοκκάρι που ανέβηκε στο κανάλι Samoseiland στο YouTube!


Δείτε επίσης τα βίντεο που τράβηξε ο Γιώργος Τσαρδούλιας!

Important note for Google Translate users:
To watch the videos please return to the untranslated version of this post. 

Ανάλογο ήταν το σκηνικό και στον Μαραθόκαμπο της Σάμου! Δείτε φωτογραφίες της Ευαγγελίας Τηνιακού (Σύλλογος Απανταχού Μαραθοκαμπιτών/Facebook):







Στα Κουμαίικα οι μαθητές και μαθήτριες του τοπικού Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου έσυραν παραδοσιακούς χορούς! Δείτε το βίντεο που ανέβασε στο Διαδίκτυο η τοπική Κοινότητα!







Στον Πλάτανο, τέλος, η εικόνα των λιγοστών μικρών μαθητών με τη σημαία ξεπέρασε τα όρια του νησιού, καθώς προβλήθηκε και από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ!