AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

14 Μαρ 2018

Από 26/3 η πλατφόρμα του προγράμματος "Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ" για τη Σάμο


Τη Δευτέρα 26 Μαρτίου, στις 8:00 το πρωί, ανοίγει τελικά για τη Σάμο και το Βόρειο Αιγαίο η πλατφόρμα για αιτήσεις στο πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον ΙΙ".

Η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ» ενεργοποιήθηκε αρχικά για όλη την Ελλάδα το πρωί της Τρίτης 13 Μαρτίου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα exoikonomisi.ypen.gr, μέσα σε λίγες ώρες όμως έγιναν 1,5 εκατομμύριο προσπάθειες εισόδου στην πλατφόρμα. Ο υπερβολικός φόρτος εργασίας που προέκυψε επιβάρυνε την πλατφόρμα στα όρια των δυνατοτήτων της, με αποτέλεσμα μεγάλες καθυστερήσεις. Στο πλαίσιο αυτό χιλιάδες ενδιαφερόμενοι ταλαιπωρήθηκαν, επιχειρώντας επί ώρα να καταχωρήσουν στοιχεία, υπό την πρόσθετη πίεση του άγχος που ενέχει κάθε διαδικασία όπου τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Υπό τις δεδομένες συνθήκες ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, αποφάσισε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων να «παγώσει» στις 5:30 μ.μ. της Τρίτης. Τα στοιχεία που καταχωρήθηκαν μέχρι εκείνη την ώρα θα παραμείνουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, ώστε να αξιοποιηθούν κανονικά στη συνέχεια. Διευκρινίζεται ότι ακόμα ουδείς χρήστης έχει ολοκληρώσει την υπαγωγή στο πρόγραμμα.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα ενεργοποιηθεί εκ νέου με την παρακάτω σειρά:

· Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, Κεντρική Μακεδονία, Ήπειρος, Θεσσαλία και Δυτική Ελλάδα: Δευτέρα, 19 Μαρτίου, 8:00 π.μ.

· Πελοπόννησος, Στερεά Ελλάδα, Δυτική Μακεδονία, Ιόνιο, Βόρειο Αιγαίο και Κρήτη: Δευτέρα, 26 Μαρτίου, 8:00 π.μ.

· Αττική και Νότιο Αιγαίο: Δευτέρα, 2 Απριλίου, 8:00 π.μ.

Πηγή: Σελίδα Επιμελητηρίου Σάμου στο facebook