AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

26 Μαρ 2018

Κινητοποιήσεις από δασκάλους και ΕΛΜΕ Σάμου στις 28 και 30/3


Άλλη μία συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αίτημα τους διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών, προκειμένου να καλυφθούν όλα τα κενά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, οργανώνει η ΕΛΜΕ Σάμου, την Τετάρτη 28 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Καρλοβάσου. Για τον ίδιο λόγο, κινητοποιήσεις προγραμμάτισε και ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου.
 
Πιο αναλυτικά, το ΔΣ της τοπικής ΕΛΜΕ κήρυξε τρίωρη στάση εργασίας, από 11.00-14.00, προκειμένου να διευκολυνθούν οι αναπληρωτές και μόνιμοι εκπαιδευτικοί να συμμετάσχουν.
 
Με τη σειρά του ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου οργανώνει συγκεντρώσεις την Τετάρτη 28 Μαρτίου στις 12.30 στην πλατεία Καρλοβάσου και την Παρασκευή 30 Μαρτίου στην πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ.
 
Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, "μετά τις μαζικές σε συμμετοχή συγκεντρώσεις απ’ τις αρχές Μάρτη στην Αθήνα, στη Σάμο και σ’ όλη την Ελλάδα, χιλιάδες συνάδελφοι είναι έτοιμοι να απεργήσουν και να βγουν στον δρόμο ξανά!

Η πολιτική των περικοπών και της αδιοριστίας πάνε χέρι-χέρι με την καταστολή και την τρομοκρατία, αλλά δε μας σταματούν, αντιθέτως ατσαλώνουν τον συλλογικό, ανυποχώρητο αγώνα μας για τη διεκδίκηση της εκπαίδευσης και της ζωής που μας αξίζει. Η αποφασιστικότητα και η οργανωμένη αντιμετώπιση της καταστολής, έδωσαν απάντηση: Δε φοβόμαστε, δεν υποχωρούμε...
 
Στη Σάμο, σχεδόν το 60% των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης είναι αναπληρωτές! Πολλά σχολεία λειτουργούν μόνο με αναπληρωτές και οι ώρες που χάνονται μέχρι να προσληφθούν πολλοί συνάδελφοι είναι αμέτρητες. Πολλά κενά, μάλιστα, επιλέγουν να μην τα καλύψουν ποτέ!

Δεν πάει άλλο! Κλιμακώνουμε τον αγώνα και την οργάνωσή μας! Να ακουστεί δυνατά η φωνή μας!

Απαιτούμε και διεκδικούμε μόνιμους, μαζικούς διορισμούς για την κάλυψη όλων των αναγκών της δημόσιας εκπαίδευσης..." τονίζει ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου.