AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

12 Μαρ 2018

Οι εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στη Σάμο


Εκδηλώσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας διοργάνωσαν το Σαββατοκύριακο 10-11 Μαρτίου διάφοροι γυναικείοι σύλλογοι της Σάμου.

- Η Προοδευτική Κίνηση Γυναικών Σάμου διοργάνωσε εκδήλωση το απόγευμα του Σαββάτου στο ξενοδοχείο "Σάμος".

Την εκδήλωση άνοιξε η πρόεδρος Αγγελική Βαλεοντή-Δεμερτζή με καλωσόρισμα και ευχαριστώ στους ομιλητές, στον Βασίλη Λουΐζο για την διάθεση της αίθουσας και στους Αμυρσώνη Γιακουμή και αδελφούς Γαρουφαλή για τις ορχιδέες που προσφέρθηκαν σε όσους  παρευρέθηκαν, αλλά και στις γυναίκες του γηροκομείου Σάμου και τις μητέρες στην μαιευτική κλινική του Νοσοκομείου Σάμου στις 8 του Μάρτη. Συνεχίζοντας διάβασε και το χρονικό της ημέρας.

Μετά διαβάστηκε από την αντιπρόεδρο Μαργαρίτα Καρβούνη, η κοινή διακήρυξη των γυναικείων οργανώσεων της Σάμου μελών της ΟΓΕ, Προοδευτικής Κίνησης Γυναικών Σάμου, Συλλόγου Γυναικών Μυτιληνιών,  Ομάδας ΟΓΕ Καρλοβάσου, ομάδας ΟΓΕ Μαραθοκάμπου και του Συλλόγου Κυριών και Δεσποινίδων Παγώνδα "Η Ομόνοια", η οποία περιελάμβανε πέρα από τα γενικά, και πολλά παλιά και νέα τοπικά αιτήματα.

Ακολούθησαν οι ομιλίες των:

Παναγιώτη Κατηφέ, κοινωνιολόγου, συμβούλου εξαρτήσεων - γραμματέα του εθνικού συμβουλίου κατά των ναρκωτικών με θέμα: "Το κοινωνικό φαινόμενο των ναρκωτικών και η ιδιαίτερη επίδρασή του στις γυναίκες".

Ευαγγελία Αμπατζή, ψυχολόγου, μέλους της Προοδευτικής Κίνησης Γυναικών Σάμου και στελέχους του Κέντρου Πρόληψης Ν. Σάμου "Φάρος" με θέμα: "Ιστορίες δύναμης απέναντι στην ευαλωτότητα".

Το θέμα "Ναρκωτικά και ιδιαίτερα σε σχέση με τη γυναίκα" εξετάστηκε από πάρα πολλές πλευρές και έτσι έδωσε την αφορμή, για την συζήτηση που ακολούθησε.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση της Προοδευτικής Κίνησης Γυναικών Σάμου:



- Ο Σύλλογος Γυναικών Μυτιληνιών διοργάνωσε εκδήλωση την Κυριακή στο Πνευματικό Κέντρο των Μυτιληνιών Σάμου. Η εκδήλωση περιλάμβανε:

- Παρουσίαση του ιστορικού της Ημέρας.

- Ντοκιμαντέρ 20 λεπτών, της Ο.Γ.Ε, με τίτλο: "Παλεύουμε μαζί για δημιουργική ζωή με δικαιώματα στην εργασία και στην μητρότητα".

- Ομιλία από την πρόεδρο του συλλόγου.

- Παραδοσιακούς χορούς από το γυναικείο τμήμα του Εκπολιτιστικού και Επιμορφωτικού Συλλόγου Μυτιληνιών.

- Ζωντανή μουσική και τραγούδια από το ερασιτεχνικό μουσικό σχήμα του χωριού.

Δείτε τις φωτογραφίες του Νίκου Φτηνογιάννη από την εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών Μυτιληνιών:





- Ο Σύλλογος Κυριών και Δεσποινίδων Παγώνδα "Η Ομόνοια" διοργάνωσε εκδήλωση την Κυριακή στην αίθουσα  της Ομάδας Γυναικών.

Την εκδήλωση άνοιξαν τα παιδιά της Παιδικής Φωλιάς, μικρά και μεγάλα, παρουσιάζοντας το ιστορικό της ημέρας και απαγγέλοντας σχετικά ποιήματα.

Στη συνέχεια ακολούθησε η ομιλία της προέδρου Αγγελικής Βαλεοντή-Δεμερτζή με θέμα «Ναρκωτικά και Γυναίκες, Χθες, Σήμερα, Αύριο».

Κατόπιν έγινε η προβολή του Ντοκιμαντέρ της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας «Καμπάνια 2017», το οποίο περιελάμβανε τα θέματα: «Εργασία, Μητρότητα, Ελεύθερος χρόνος, για τη γυναίκα στη σημερινή δύσκολη πραγματικότητα».  

Τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου περίμενε μια ανθοδέσμη με ευχές και ένα γλυκό κέρασμα..

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση του Σύλλογος Κυριών και Δεσποινίδων Παγώνδα "Η Ομόνοια":