AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

7 Μαρ 2018

Η ημερίδα για την τουριστική ανάπτυξη της Σάμου


Ημερίδα με θέμα την τουριστική ανάπτυξη της Σάμου διοργάνωσε την Τρίτη στο δημαρχιακό μέγαρο, ο Δήμος Σάμου, μέσω του Δημοτικού Οργανισμού Τουρισμού "Πυθαγόρας ο Σάμιος".

Στην αρχή απηύθυνε χαιρετισμό ο δήμαρχος Σάμου, Μιχάλης Αγγελόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στη συμμετοχή του δήμου στις τουριστικές εκθέσεις, καθώς και στα δύο σημαντικά έργα που είναι στη φάση της έναρξής τους, δηλαδή το καταδυτικό πάρκο στο Μαραθόκαμπο και το Μουσείο του Πυθαγόρα, στο πλαίσιο των κοινών δράσεων με τον Κρότωνα της Ιταλίας.

"Ο τουρισμός βρίσκεται στο κέντρο του ενδιαφέροντος μας καθώς αποτελεί αναπτυξιακό παράγοντα της τοπικής οικονομίας. Στόχος μας η προβολή του νησιού, η ανάδειξη της πολιτισμικής, περιβαλλοντολογικής και ιστορικής κληρονομιάς του τόπου καθώς και η καθιέρωση του ως τουριστικό προορισμό υψηλής αξίας" τόνισε ο δήμαρχος Σάμου

Ο δεύτερος χαιρετισμός ήταν του αντιπεριφερειάρχη Σάμου, Νίκου Κατρακάζου.

Στη συνέχεια δόθηκε ο λόγος για σύντομους χαιρετισμούς σε εκπροσώπους φορέων του τουρισμού όπως η Ένωση Ξενοδόχων, Ενοικιαζομένων Δωματίων, Τουριστικών Πρακτόρων, Ένωση Τουριστικών Επιχειρήσεων Μαραθοκάμπου.

Πρώτος ομιλητής της ημερίδας ήταν ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Δάμης, που παρουσίασε τον τροποποιημένο το 2016 αναπτυξιακό νόμο και όσα αφορούν τους επιχειρηματίες του τουρισμού.

Παρέμβαση με πολύ προβληματισμό για την πορεία του τουρισμού στη Σάμο έκανε ο επιχειρηματίας Μάνος Βαλής του Ξενοδοχείου "Doryssa".

Επόμενος ομιλητής ήταν ο Βλάσσης Λαπατάς, που μίλησε σε δύο μέρη με θέμα την τουριστική ανάπτυξη προορισμού για την Σάμο και στο δεύτερο για το ΕΣΠΑ που αφορά τον τουρισμό.

Τον συντονισμό της ημερίδας έκανε ο δημοσιογράφος Μάνος Στεφανάκης.



Πηγή κειμένου: Era-Aegean.gr
Πηγή φωτογραφιών: Σελίδα του Δήμου Σάμου στο facebook