AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

19 Μαρ 2018

Μαθητές από τη Γερμανία στη Σάμο για διαγωνισμό μαθηματικών


Τα παιδιά από τον Δήμο του Greifswald της Γερμανίας που θα λάβουν μέρος στο μαθηματικό διαγωνισμό της 21ης Μαρτίου με τίτλο "Στα ίχνη του Πυθαγόρα" υποδέχτηκε τη Δευτέρα ο δήμαρχος Σάμου, Μιχάλης Αγγελόπουλος.

Ο διαγωνισμός διεξάγεται υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου και του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στο πλαίσιο του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας που έχει υπογραφεί μεταξύ των δύο Δήμων.
Η Πανεπιστημιακή και Χανσεατική πόλη του Greifswald βρίσκεται στη βορειοανατολική Γερμανία και είναι λιμάνι στη Βαλτική Θάλασσα. Ο πληθυσμός του  Δήμου φτάνει περίπου τους 60.000 κατοίκους, εκ των οποίων 12.500  είναι φοιτητές και 5.000 εργαζόμενοι του Πανεπιστημίου του Greifswald, ένα πανεπιστήμιο με διεθνή αναγνώριση που ιδρύθηκε το 1456.

Τα παιδιά θα μείνουν πέντε ημέρες στη Σάμο και την επίσκεψη αυτή θα ακολουθήσει αντίστοιχη των μαθητών της Σάμου στο Greifswald ως συνέχεια των εργασιών του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας.

Δείτε φωτογραφίες από την υποδοχή των Γερμανών μαθητών στη Σάμο (πηγή σελίδα δημάρχου Σάμου, Μιχάλη Αγγελόπουλου, στο facebook):