AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

26 Μαρ 2018

Η Κίνηση "Σάμος SOS" για τις εξελίξεις στο προσφυγικό

Φωτογραφία από το samosnews-world.blogspot.gr

Παρέμβαση σχετικά με τις εξελίξεις των τελευταίων μηνών στο προσφυγικό έκανε η Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών "Σάμος SOS".

Στο κείμενο της παρέμβασης οι εκπρόσωποι της κίνησης αναφέρουν τα εξής:

"Η 'ΣΑΜΟΣ SOS' μετά την δεύτερη, μεγαλύτερη της πρώτης και επιτυχημένης  συγκέντρωσης διαμαρτυρίας την 22/10/2017 στην πλατεία Πυθαγόρα Σάμου, για το συνεχιζόμενο άλυτο και επικίνδυνο πρόβλημα  της παράνομης μετανάστευσης, και τις από 28/11/2017 συστημένες επιστολές διαμαρτυρίας προς τους τρείς θεσμικούς αξιωματούχους της Ε.Ε Jean-Claude Juncker Πρόεδρο και τους δύο αρμόδιους επιτρόπους Αβραμόπουλο και Στυλιανίδη, συνειδητά  επέλεξε να δώσει χρόνο στους αρμόδιους να απαντήσουν, και να παρακολουθήσει ψύχραιμα τις εξελίξεις.

Τι έγινε από τότε; Απολύτως τίποτα το θετικό. Μόνο αρνητικές και άκρως επικίνδυνες εξελίξεις, επιβεβαιώνοντας κατά γράμμα τις ανησυχίες της ΣΑΜΟΣ SOS, αλλά και όλων των λογικά και ανεξάρτητα σκεπτόμενων ανθρώπων που φωνάζαμε για τα αυτονόητα. Συγκεκριμένα:

1. Από την μεριά της Ευρώπης, καμία απάντηση στην δίκαιη και τεκμηριωμένη κραυγή αγωνίας μας. Μια ακόμη απόδειξη της υποκρισίας της, και της στυγνής συμφεροντολογικής  πολιτικής της.

2. Η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει την ίδια καταστρεπτική πολιτική, να δέχεται χιλιάδες παράνομους μετανάστες, χωρίς επιστροφές στην Τουρκία, παραβιάζοντας στην πράξη την συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, υπέρ της δεύτερης και εις βάρος της πατρίδας μας. Η Τουρκία πρόσφατα πήρε 3 δις. Εμείς απλά εξακολουθούμε να γεμίζουμε παράνομους μετανάστες.

3. Ο Ερντογάν αλλά και ολόκληρο το πολιτικοστρατιωτικό κατεστημένο της γείτονος σε θαυμαστή σύμπνοια προχωρούν σε πλειοδοσία απειλών αλλά και εχθρικών πράξεων εναντίον της πατρίδας μας, (εμβολισμός σκάφους, σύλληψη και αιχμαλωσία στρατιωτικών και πολλά άλλα) ξεπερνώντας κάθε δυσοίωνη σκέψη και πρόβλεψη, ακόμα και την πιο τραβηγμένη. Τι κάνουμε εμείς για όλα αυτά;

Από την μεριά της κυβέρνησης όχι μόνο καμία βοήθεια αλλά το αντίθετο. Ιταμές ύβρεις, συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς και απειλές από υπουργούς και εγκάθετους, για να κάμψουν την αντίσταση και το φρόνημα των νησιωτών που υψώνουν την φωνή τους και εναντιώνονται στα ολέθρια σχέδιά τους για την μόνιμη παραμονή των παράνομων μεταναστών στα νησιά, και την αυτονόητη δημιουργία ισλαμικών μειονοτήτων κατ αρχήν, που γρήγορα όμως θα γίνουν πλειονότητες με βάση το δημογραφικό. Πολυτιμότερη υπηρεσία στην άκρως επικίνδυνη και επιθετική Τουρκία, δεν θα μπορούσαν να προσφέρουν.

Από την μεριά την δική μας όμως αγαπητοί συμπολίτες, θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας που σε καμία περίπτωση δεν είναι χαμένος. Αντιθέτως έχουμε πετύχει πολλά, φυσικά με την δική σας ανεκτίμητη βοήθεια και συμπαράσταση, και έτσι ΜΑΖΙ θα συνεχίσουμε μέχρι να εξουδετερώσουμε τον θανάσιμο κίνδυνο που μας απειλεί.

Συγκεκριμένα ΠΕΤΥΧΑΜΕ

1.ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΟΤ SPOT ΣΤΗ ΣΑΜΟ

2.ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΦΥΛΑΚΗ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΩΝ ΠΟΥΘΕΝΑ

3.ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΜΕΓΑΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΝΔΟΧΩΡΑ ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΚΟΥΘΕΙ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ

4.ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ ΚΛΙΜΑ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΡΟΠΟΓΑΝΔΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

Όμως ο βασικός στόχος του αγώνα μας είναι η εξάλειψη του κινδύνου που αντιπροσωπεύει η λεγόμενη πολιτική της ενσωμάτωσης παράνομων μεταναστών δηλ. η μόνιμη εγκατάσταση ανεξέλεγκτων μουσουλμανικών πληθυσμών στο νησί.

Ο λόγος είναι ένας και μοναδικός. Ο κ. Ερντογάν και η Τουρκία έχουν καταφέρει να παρουσιάζονται αλλά και να γίνουν αποδεκτοί ως οι ηγέτες –προστάτες όλων των μουσουλμάνων ιδιαιτέρως των Σουνιτών όπου γης, μέσω του κινήματος Αδελφών Μουσουλμάνων, που αναγνωρίζουν ως φυσικό τους ηγέτη τον Τούρκο Πρόεδρο. Γι αυτό ακριβώς η παρουσία τους, η επιρροή τους, η επιθετικότητά τους παντού χωρίς σοβαρό αντίλογο ή αντίσταση. Γι αυτό μιλούν για τα σύνορα της καρδιάς τους εκτός Τουρκίας .Γιατί ξέρουν ότι είναι αποδεκτοί. Ας μην τους διευκολύνουμε λοιπόν περισσότερο.

Η 'ΣΑΜΟΣ SOS' απευθύνεται στους συμπολίτες μας και τους καλεί να βάλουν στο μυαλό και στην καρδιά τους δύο πολύ σημαντικά πράγματα.

Πρώτον. ΕΝΟΤΗΤΑ και πάλι ΕΝΟΤΗΤΑ στη βάση. ΟΧΙ ΔΙΧΑΣΜΟΣ. Αν ω μη γένοιτο έλθει εκείνη η απευκταία ώρα, είμαστε λίγοι και η πατρίδα μας χρειάζεται όλους.

Δεύτερον. Διαρκή εγρήγορση, επιμονή, αγώνα και προ παντός πίστη ότι θα τα καταφέρουμε. Τα γεγονότα πριν συμβούν στην πράξη συμβαίνουν στο μυαλό και στην ψυχή μας. Αν αυτά τα κάστρα πέσουν τίποτα δεν μένει όρθιο.

Καλούμε λοιπόν την κυβέρνηση να βάλει τέλος στο διχασμό του λαού, τέλος στην αδιέξοδη και άκρως επικίνδυνη μεταναστευτική πολιτική της, τέλος στα χτυπήματα της νησιωτικότητας, και ακύρωση του νέου ΦΠΑ στα νησιά ταφόπλακα του τουρισμού, και επιδείνωση της ήδη στερημένης ζωής μας.

Καλούμε όλα τα πολιτικά κόμματα και οργανώσεις να συμβάλουν.

Η 'ΣΑΜΟΣ SOS' εν όψει του Πάσχα εύχεται σε όλους τους συμπολίτες μας ΕΙΡΗΝΗ ΥΓΕΙΑ ΑΝΤΟΧΗ και είθε η ΑΝΑΣΤΑΣΗ του ΚΥΡΙΟΥ να φέρει και την

ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ
Η Επιτροπή Αγώνα ΣΑΜΟΣ SOS"