AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

25 Απρ 2018

Ταινίες του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης από 27-29/4 στη Σάμο


Η Κινηματογραφική Λέσχη Σάμου θα προβάλει από την Παρασκευή 27 έως και τη Κυριακή 29 Απριλίου στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου επτά ντοκιμαντέρ από το 20ο Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. 

Ώρα έναρξης: 8 μ.μ.

Είσοδος: 3 ευρώ (για μία ημέρα) / 5 ευρώ (για το τριήμερο).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ

Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Gus G. “Life through fire” / Διάρκεια: 117’ / Σκηνοθεσία: Θανάσης Τσαουσόπουλος

Παρακολουθούμε την πορεία του διεθνούς φήμης Έλληνα μουσικού GUS G. σε ένα ταξίδι εφτά χωρών και τριών ηπείρων. Με ξεναγούς τον ίδιο και τους συνεργάτες του, ταξιδεύουμε στο μαγικό κόσμο του σκληρού ρόκ, όπου πολλά θέματα ταμπού, κοινωνιολογικά και άλλα, ξεδιαλύνονται ενώ ταυτόχρονα μια πολύ ιδιαίτερη προσωπικότητα αποκαλύπτεται.

Το ταξίδι του Ορφέα / Διάρκεια: 62’ / Σκηνοθεσία: Θεόφιλος Δάδης 

Μία προσφυγοπούλα από τη Συρία στον λασπότοπο της Ειδομένης. Ένας Έλληνας πρόσφυγας, επιζών της Μικρασιατικής Καταστροφής. Κούρδοι της Συρίας που βρήκαν καταφύγιο στα Γρεβενά. Τούρκοι που επιστρέφουν στην Ελλάδα, στο χωριό των παππούδων τους, έναν αιώνα μετά την υποχρεωτική Ανταλλαγή Πληθυσμών. Παράλληλες ιστορίες προσφυγικού δράματος, με κοινή πυξίδα τη Μουσική, ως την κοινή γλώσσα των ανθρώπων.

Σάββατο 28 Απριλίου 2018

Ζητείται διέξοδος / Διάρκεια: 98’ / Σκηνοθεσία: Σέργιος Βαφειάδης

Ποια είναι η ιστορία και, κυρίως, ποιο είναι το μέλλον της τέχνης και των underground φωνών της σε μια χώρα που βυθίζεται στην παρακμή; Κωνσταντίνος Βήτα, Παύλος Παυλίδης, Κωνσταντίνος Τζούμας, Δημήτρης Πουλικάκος, Θάνος Ανεστόπουλος και πολλοί άλλοι αφηγούνται τις περιπέτειες της εναλλακτικής καλλιτεχνικής σκηνής στην Ελλάδα των τελευταίων δεκαετιών, περνώντας τα πράγματα μέσα από ένα έντονο κοινωνικο-πολιτικό φίλτρο.

Το παγόβουνο / Διάρκεια: 35’ / Σκηνοθεσία: Μάνος Παπαδάκης

"ΤΟ ΠΑΓΟΒΟΥΝΟ" είναι ένα ντοκιμαντέρ για τον σεξισμό και την έμφυλη βία στην ελληνική κοινωνία. Εστιάζοντας στον θύτη και τον αρρωστημένο μισογυνισμό που οδηγεί στην καταπίεση και τη δολοφονία γυναικών, αναζητά απαντήσεις για τον ρόλο που έχουν παίξει η θρησκεία, η οικογένεια, ακόμη και το σχολείο στην διαμόρφωσή του.

Magnetic fidelity: A love story / Διάρκεια: 52’ / Σκηνοθεσία: Ελίνα Βερυκίου

Σε ένα απομονωμένο χωριό του Κιλκίς υπάρχει ένα στούντιο ηχογράφησης διαφορετικό από τα άλλα. Ο Ηλίας, κατά κόσμον, Jesus, αποφάσισε πριν κάποια χρόνια να αφήσει πίσω του τη ζωή που έκανε και να ξεκινήσει από το μηδέν δημιουργώντας ένα αναλογικό στούντιο κυριολεκτικά στην μέση του πουθενά! Έχοντας ως αφετηρία την αγάπη του για τη μουσική, την εργατικότητα και την εφευρετικότητα του, το έκανε πράξη μετά από πολύ κόπο. Σύντροφος στη δημιουργία αλλά και στη ζωή, η Sabine, η οποία στάθηκε φύλακας άγγελος του και συνοδοιπόρος του σε αυτό το εγχείρημα. Μια ταινία για τη δυναμη της αγάπης, την επιμονή και το μαγικό ταξίδι της μουσικής...

Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Επιστροφή στη κορυφή / Διάρκεια: 96’ / Σκηνοθεσία: Στρατής Χατζηελενουδας

O Λεωνίδας, ένας 33χρονος νέος με παραπληγία και η παρέα του θέλουν να ανέβουν στην ψηλότερη κορυφή του Ολύμπου. Τελικά για ποιόν θα είναι πιο δύσκολο;

Science reactors: Επικοινωνώντας την επιστήμη αλλιώς / Διάρκεια: 73’ / 
Σκηνοθεσία: Γαρυφαλλιά (Λίλα) Μώκου

Μπορεί η επιστήμη να γίνει απλή και κατανοητή για το ευρύ κοινό; Μπορούμε να απενοχοποιήσουμε τη σοβαροφάνεια της επιστήμης; Σε αυτά τα ερωτήματα απαντά η ομάδα των SCIENCE REACTORS μέλη της οποίας είναι επιστήμονες από διαφορετικά πεδία: Φυσική, Αστροφυσική, Χημεία, Βιολογία, Μαθηματικά, που μοιράζονται όλοι, εκτός από την αγάπη για την επιστήμη τους και το πάθος τους να "ανοίξουν" το έργο τους στο κοινό, με τρόπο απλό, κατανοητό και ταυτοχρόνως διασκεδαστικό.

Trailer των ντοκιμαντέρ μπορείτε να βρείτε στο blog της Κινηματογραφικής Λέσχης Σάμου.

Δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com