AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

25 Απρ 2018

Στη Σάμο για πεζοπορίες με τον ΕΟΠΣΣ ο Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής

Παναγία Μακρινή. Φωτογραφία: Ερμής Πραξιτέλους

 
Πεζοπορικές διαδρομές στη Σάμο οργανώνει από το προσεχές Σαββατοκύριακο έως και την Τρίτη ο Ελληνικός Πολιτιστικός Ορειβατικός Σύλλογος (Ε.Π.Ο.Σ.) Φυλής, αποστολή του οποίου φθάνει στο νησί από την Αθήνα. Στις περιπλανήσεις του αυτές θα συμμετάσχουν και μέλη του τοπικού Ελληνικού Πεζοπορικού Ορειβατικού Συλλόγου ΕΟΠΣΣ.
 
Πιο αναλυτικά, το πρόγραμμα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων:
 
Το Σάββατο, επίσκεψη στο Ευπαλίνειο όρυγμα, στον Ναό της Ήρας, στο άγαλμα του Πυθαγόρα, στο κάστρο του Λυκούργου Λογοθέτη και στο Μουσείο Σαμιακού Οίνου.
 
Την Κυριακή, με αφετηρία το χωριό Καλλιθέα (300μ), πεζοπορία από χωματόδρομο (4χλμ.) μέσα σε πυκνό και όμορφο δάσος και μετά από μονοπάτι μέχρι το εντυπωσιακό σπήλαιο-ασκητήριο όπου είναι χτισμένο το κατάλευκο εκκλησάκι της Παναγίας της Μακρινής (800μ.). Η πεζοπορία θα συνεχιστεί από μονοπάτι λίγο ψηλότερα μέχρι την Αγία Τριάδα που είναι και αυτή εκκλησάκι σε σπήλαιο-ασκητήριο.
 
Για όσους το επιθυμούν, προβλέπεται και δύσκολη πορεία: Από το χωριό Καλλιθέα (300μ), ανάβαση από μονοπάτι στην κορυφή Βίγλα (1.443μ.) του όρους Κέρκης, μέσα από το δύσκολο και απόκρημνο πέρασμα «Πριόνι». Κατάβαση με κατεύθυνση προς τον Προφήτη Ηλία στα 1.130μ. και ακολούθως προς τη Μονή Ευαγγελίστριας, στα 700μ. υψόμετρο και κατάληξη στα Βοτσαλάκια (διάσχιση).

 
Τη Δευτέρα, με αφετηρία το Κοκκάρι, προαιρετική πεζοπορία από μονοπάτι που συνδέει Κοκκάρι-Βουρλιώτες-Μανωλάτες-Σταυρινίδες-Αγ.Κωνσταντίνο (Πλατανάκια) (διάσχιση).
 
Στη συνέχεια, μεταφορά οδικώς στο Ποτάμι (κοντά στο Καρλόβασι) για πεζοπορία 15-2 μέχρι το σημείο όπου το ποτάμι γίνεται στενό και βαθύ. Επιλογή ανάμεσα σε: α) river trekking και κολύμπι σε κάποια βαθιά σημεία. Πέρασμα με κράτημα από σχοινί σε ανηφορικό και ορμητικό τμήμα δίπλα στους καταρράκτες και επιστροφή από πεζοπορικό μονοπάτι ή β) Πεζοπορία από παραπλήσιο μονοπάτι με θέα στους καταρράκτες.
 
Την Τρίτη, με αφετηρία το Ποτάμι, πεζοπορία από μονοπάτι με κάποια δύσκολα σημεία, σε ένα μοναδικό τοπίο άγριας φυσικής ομορφιάς, προς δύο από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού, το Μικρό Σεϊτάνι και το Μεγάλο Σεϊτάνι, κρυμμένες στην πιο άγρια πλευρά της Σάμου στο ΒΔ άκρο της στο τέλος του φαραγγιού "Κακοπέρατο".
 
Τα μέλη του ΕΟΠΣΣ που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στις εκδρομές, θα πρέπει να το δηλώσουν στα τηλ. 22730 27293 ή 6991 122511. Τα έξοδα του πούλμαν καλύπτονται από τον Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής.

Αρχική δημοσίευση: MY SAMOS BLOG http://my-samos.blogspot.gr