AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

26 Απρ 2018

Καταγγελία ΚΚΕ για προσαγωγή μελών της Επιτροπής Ειρήνης στην αστυνομία


Την προσαγωγή μελών της Πανσαμιακής Επιτροπής Ειρήνης  στην Αστυνομική Διεύθυνση Σάμου το βράδυ της Τετάρτης καταγγέλλει η τοπική Τομεακή Επιτροπή του Κ.Κ.Ε. 

Συγκεκριμένα προσήχθησαν στην αστυνομία η πρόεδρος της Πανσαμιακής Επιτροπής Ειρήνης, Ρούλα Στεφανάκη, και δύο δημοτικοί σύμβουλοι εκλεγμένοι με την παράταξη "Λαϊκή Συσπείρωση".

Οι υπεύθυνοι της Τομεακής Επιτροπής Σάμου του ΚΚΕ σχολίασαν την προσαγωγή αυτή ως εξής: "Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  που κρατά τη σημαία του ΝΑΤΟ στην περιοχή ψηλά, δε μπορεί να ανεχτεί αγωνιστικές εκδηλώσεις ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ, ενάντια στη συμμετοχή της χώρας μας στη σφαγή των λαών για τα κέρδη των μονοπωλίων.

Σε αυτό το πλαίσιο δεν ανέχεται ούτε και συνθήματα σε τοίχους, όπως αυτά της Πανσαμιακής Επιτροπής Ειρήνης. Προκειμένου να προστατέψει τους στρατηγικούς της εταίρους που «διαφυλάσσουν τα κυριαρχικά δικαιώματα και την ασφάλεια της χώρας», που «αποτρέπουν τις μεταναστευτικές ροές», δε διστάζει να χρησιμοποιήσει κάθε μορφής καταστολή κι εκφοβισμό, να προσπαθεί να ποινικοποιήσει την πολιτική δράση.

Η κυβέρνηση έχει διαλέξει μετερίζι, αυτό των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών. 

Καλούμε το λαό να παλέψει από τη σκοπιά των δικών του συμφερόντων:
  • Να οργανώσει την πάλη του ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας. 
  • Να απαιτήσει καμιά αμφισβήτηση – αλλαγή συνόρων. 
  • Να κλείσουν οι βάσεις. 
  • Έξω το πολεμοκάπηλο ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. 
  • Έξω τώρα από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. 
  • Να βάλει σε προτεραιότητα στην πάλη του την αλληλεγγύη των λαών, να δυναμώσει την αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες".
Η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης αναφέρει για την προσαγωγή των μελών της στην αστυνομία τα εξής: "Το καθήκον κάθε πατριώτη να υπερασπίζεται την ανεξαρτησία της χώρας του και να αγωνίζεται για την ειρηνικό μέλλον του λαού και της νεολαίας, χαρακτηρίζεται αδίκημα που οδήγησε στην προσαγωγή δέκα μελών και στελεχών της Επιτροπής Ειρήνης, γιατί έγραφαν αντιϊμπεριαλιστικά - φιλειρηνικά συνθήματα σε τοιχία του Περιφερειακού δρόμου στο Βαθύ.

Το τελευταίο διάστημα, όλο και συχνότερα ανασύρονται  αντιδημοκρατικές διατάξεις που θέτουν υπό διωγμό την πολιτική δράση και την ελεύθερη διακίνηση ιδεών, θέλοντας προφανώς και  μ’ αυτό τον τρόπο να δηλώσουν την πλήρη ταύτιση της κυβέρνησης και των αστικών κομμάτων,  με τις φιλοπόλεμες επιδιώξεις των ιμπεριαλιστών στην περιοχή μας. 

Οι συλλήψεις των νεολαίων στην Αθήνα , οι παραπομπές στα δικαστήρια με κάθε αφορμή συνδικαλιστικής και αγωνιστικής δράσης σε όλη την Ελλάδα, οι επαναλαμβανόμενες ασκήσεις στρατιωτικών δυνάμεων για την καταστολή του λαϊκού κινήματος κ. ά , είναι το δείγμα γραφής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προκειμένου να  «τιμήσει» τις συμφωνίες της στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε ως χρήσιμος «μεντεσές» του ιμπεριαλισμού στα Βαλκάνια και «σημαιοφόρος» του ΝΑΤΟ και των αμερικάνικων επιδιώξεων στη περιοχή μας. 

Οι αγωνιστές του αντιϊμπεριαλιστικού – αντιπολεμικού φιλειρηνικού κινήματος δεν το βάζουν κάτω. 
Η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης της Ελληνικής Επιτροπής για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ),  με την υπερτριαντάχρονη δράση της στο νησί έχει το κύρος, το σθένος και την αποφασιστικότητα, να συνεχίσει αταλάντευτα την δραστηριότητά της. Κόντρα και σε κείνους τους ελάχιστους ανάμεσα στο Σαμιώτικο λαό που ξαναφόρεσαν την «κουκούλα» του καταδότη των προγόνων τους και  χαφιεδίζουν σε βάρος των λαϊκών αγωνιστών.

Καλούμε το λαό και τη νεολαία του νησιού, να συμπαραταχθεί με το ανμτιϊμπεριαλιστικό κίνημα στο νησί μας . 

Να πάρει μέρος στην Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση  την Τρίτη στις 10πμ το πρωί στο Εργατικό Κέντρο και στην Πορεία Ειρήνης την Κυριακή 13 Μάη και όλοι μαζί να παλέψουμε:

Ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.
Να μη γίνει η χώρα μας ορμητήριο θανάτου σε βάρος άλλων λαών.
Να καταργηθούν όλες οι βάσεις.
Να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. 
Να αποδεσμευτεί η Ελλάδα από τη λυκοσυμμαχία, η οποία μόνο συμφορές έχει φέρει στη χώρα μας(δικτατορία, κατοχή της Κύπρου, αμφισβήτηση των συνόρων μας και της εθνικής μας κυριαρχίας)".

Δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com