AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

5 Απρ 2018

ΒΙΝΤΕΟ: Ο Λάμπρος Βακιάρος φτιάχνει πασχαλινά κουλούρια!


Συνταγή για πασχαλινά κουλούρια παρουσίασε πρόσφατα στην πρωινή εκπομπή "Στη φωλιά των Κου Κου" στο Star Channel ο Σαμιώτης Master Chef, Λάμπρος Βακιάρος!

Δείτε στον χρόνο 1:28:19 του παρακάτω βίντεο πώς εκτελεί την παραδοσιακή συνταγή για τα κουλούρια!

Important note for Google Translate users:
To watch the video please return to the untranslated version of this post. 

Δείτε παρακάτω αναλυτικά τη συνταγή για πασχαλινά κουλούρια που παραθέτει στην ιστοσελίδα του ο Λάμπρος Βακιάρος:


ΥΛΙΚΑ

Για 60 κουλούρια

Με το μάτι:

1 πακέτο αλεύρι μαλακό
6 κ.γ μπείκιν πάουντερ (κοφτά)
1 πρέζα αλάτι
1 + 1/2 φλ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
2 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη (όχι γεμάτα)
2 αυγά + 2 κρόκους (όλα μαζί χτυπημένα)
Ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι
2 βανίλιες
1/2 φλ. γάλα
1 αυγό (χτυπημένο για την επάλειψη)

Με ακρίβεια:

1 κιλό αλεύρι μαλακό
20 γρ. μπείκιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
330 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
300 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
2 αυγά + 2 κρόκους (όλα μαζί χτυπημένα)
Ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι
2 βανίλιες
100 γρ. γάλα
1 αυγό (χτυπημένο για την επάλειψη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Κοσκινίζουμε τα 8 φλ./850 γρ. από το αλεύρι και το βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και ανακατεύουμε.

Αν δεν έχουμε κόσκινο ανακατεύουμε πολύ καλά.

Κρατάμε το υπόλοιπο αλεύρι στο σακουλάκι, γιατί μπορεί να χρειαστεί στη συνέχεια.

Αρχίζουμε να χτυπάμε το βούτυρο με το μίξερ. Μετά από περίπου 3 λεπτά ξεκινάμε να ρίχνουμε την ζάχαρη λίγη-λίγη. Όταν κοντεύει να τελειώσει, ρίχνουμε και τα αυγά (σε 3 δόσεις). Στη συνέχεια προσθέτουμε το ξύσμα και τη βανίλια.

Χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, βάζουμε λίγο αλεύρι και μετά λίγο γάλα εναλλάξ. Συνεχίζουμε ρίχνοντας αλεύρι, μέχρις ότου αρχίσει να ζορίζεται το μίξερ. Τότε, το σταματάμε και αρχίζουμε να ζυμώνουμε με τα χέρια. Η ζύμη είναι έτοιμη όταν δεν κολλάει και είναι μαλακή. Για να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα, μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε αλεύρι από το σακουλάκι.

Για κάθε κουλούρι παίρνουμε ζύμη όσο ένα καρύδι / 30 γρ. και την πλάθουμε στα χέρια μας καλά πριν το φτιάξουμε.

Όσο δουλεύουμε ένα μέρος της ζύμης καλύπτουμε το μπολ με την υπόλοιπη με μία πετσέτα, για να μην ξεραθεί.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί ή μια λαμαρίνα, τοποθετούμε τα κουλούρια, αφήνοντας κενό μεταξύ τους, τα αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 20 λεπτά.

Tip: Θα ήταν καλό να αφήσετε το βούτυρο εκτός ψυγείου από βραδύς.

Πηγή συνταγής: Ιστοσελίδα του Λάμπρου Βακιάρου