AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

30 Απρ 2018

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ε.Π.Ο.Σ. Σάμου & Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής στην κορυφή του Κέρκη!

Φωτογραφία: Μιχάλης Κριτσωτάκης
 
Στη διαδρομή Καλλιθέα-Παναγία Μακρυνή-Κέρκης (1.443m)-Βοτσαλάκια περιηγήθηκαν από κοινού την Κυριακή μέλη του Ελληνικού Πεζοπορικού Ορειβατικού Συλλόγου Σάμου (ΕΟΠΣΣ) και του Ελληνικού Πολιτιστικού Ορειβατικού Συλλόγου (Ε.Π.Ο.Σ.) Φυλής, που επισκέπτονται από την Παρασκευή έως και την Τρίτη τη Σάμο.
 
Το Σάββατο, οι αθηναίοι ορειβάτες επισκέφθηκαν το Ευπαλίνειο όρυγμα, τον Ναό της Ήρας, το άγαλμα του Πυθαγόρα, το κάστρο του Λυκούργου Λογοθέτη και το Μουσείο Σαμιακού Οίνου.
 
Την Κυριακή, με αφετηρία το χωριό Καλλιθέα (300μ), οι δύο ομάδες συνοδοιπόρων κινήθηκαν από χωματόδρομο (4χλμ.) μέσα σε πυκνό και όμορφο δάσος και μετά από μονοπάτι μέχρι το εντυπωσιακό σπήλαιο-ασκητήριο όπου είναι χτισμένο το κατάλευκο εκκλησάκι της Παναγίας της Μακρινής (800μ.).
 
Η πεζοπορία τους συνεχίστηκε από μονοπάτι λίγο ψηλότερα, μέχρι την Αγία Τριάδα, που είναι και αυτή εκκλησάκι σε σπήλαιο-ασκητήριο.
 
Όσοι το επιθυμούσαν, ακολούθησαν και πιο δύσκολη πορεία: Από το χωριό Καλλιθέα (300μ), ανέβηκαν από μονοπάτι στην κορυφή Βίγλα (1.443μ.) του όρους Κέρκης, μέσα από το δύσκολο και απόκρημνο πέρασμα "Πριόνι".
 
Κατέβηκαν με κατεύθυνση προς τον Προφήτη Ηλία στα 1.130μ. και ακολούθως έφθασαν στη Μονή Ευαγγελίστριας, στα 700μ. υψόμετρο, και τερμάτισαν στα Βοτσαλάκια.
 
Δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα από την κοινή αυτή περιπατητική-ορειβατική εξόρμηση!
 




























Φωτογραφίες: Μιχάλης Κριτσωτάκης/Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής

Αρχική δημοσίευση: My Samos Blog, http://my-samos.blogspot.com