AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

11 Μαΐ 2018

Εορτασμός του Αγίου Μακαρίου στους Μύλους Σάμου στις 15-16/5


Το διήμερο 15-16 Μαΐου θα εορταστεί στους Μύλους Σάμου, όπως κάθε χρόνο και σύμφωνα με παλαιότατη τοπική παράδοση, η μνήμη του Αγίου Μακαρίου.

Το πρόγραμμα του φετινού  εορτασμού της μνήμης του Αγίου έχει ως ακολούθως: 

Την Τρίτη 15 Μαΐου θα ψαλεί στις 5 μ.μ. στον ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Μακαρίου Εσπερινός μετ’  αρτοκλασίας, ενώ στις 7 μ.μ. θα ψαλεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Μύλων, όπου φυλάσσεται η εφέστιος εικόνα του θαυματουργού Αγίου Μακαρίου.

Την Τετάρτη 16 Μαΐου, ημέρα εορτασμού της μνήμης του Αγίου, θα ψαλεί στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Χαραλάμπους στις 7π.μ. ο Όρθρος και θα επακολουθήσει η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα πραγματοποιηθεί η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου και θα διανεμηθεί στους πιστούς η πατροπαράδοτη «γιορτή».

Ο Άγιος Μακάριος ο Νοταράς


Ο Άγιος Μακάριος ο Νοταράς, Επισκόπος Κορίνθου, ο οποίος εκοιμήθη στον Βροντάδο Χίου στις 17 Απριλίου 1805 και διήλθε από την περιοχή του ιστορικού χωριού των Μύλων Σάμου μετά τα μέσα του 18ου αιώνα. Σε ανάμνηση μάλιστα της διελεύσής του από τους Μύλους ανεγέρθηκε μεταξύ των ετών 1820-1825 από τον μοναχό Κωνστάντιο, πνευματικό τέκνο του Αγίου, Ιερός Ναός επ’ ονόματί του, ο οποίος συνδέεται με πλούσια θαυματουργική παράδοση.

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com