AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

15 Μαΐ 2018

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η πορεία της Πανσαμιακής Επιτροπής Ειρήνης της ΕΕΔΥΕ

Φωτογραφίες: Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης ΕΕΔΥΕ
 
Πορεία Ειρήνης στη Σάμο, από το Παλαιόκαστρο έως το Βαθύ, οργάνωσε την Κυριακή η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Ύφεσης και Ειρήνης (ΕΕΔΥΕ).
 
Στην πλατεία Παλαιοκάστρου τους οδοιπόρους της Ειρήνης υποδέχθηκε με γλυκίσματα και νερό ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος "Ανατολή", ενώ χαιρετισμό απηύθυνε η πρόεδρός του και μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Σοφία Παπανικολάου.
 
Την εκκίνηση της πορείας έδωσε με σύντομη ομιλία του ο παλαίμαχος αγωνιστής του κινήματος, επίτιμος πρόεδρος της Επιτροπής, Νίκος Δεμερτζής.
 
Όπως αναφέρει η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης της ΕΕΔΥΕ, "σε όλη τη διαδρομή τα συνθήματα της Ε.Ε.Δ.Υ.Ε έδιναν μαχητικό παλμό στην πορεία, η οποία πέρασε από το Κέντρο Κράτησης Προσφύγων και μεταναστών και έφτασε στην πύλη του κέντρου, παρά την αρχική απαγόρευση των ΜΑΤ που εμπόδιζαν την προσπέλαση. Εκεί διαβάστηκε από τη Μαρία Βουλαρίνου μήνυμα της Επιτροπής Ειρήνης στα αγγλικά, στο οποίο εκφράζονταν η αλληλεγγύη στα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και η διεκδίκηση για άμεσο απεγκλωβισμό από τα νησιά και τη χώρα για να φτάσουν στον προορισμό τους".
 
Διασχίζοντας με συνθήματα μέρος της πόλης, οι διαδηλωτές έφθασαν στην πλατεία Πυθαγόρα, όπου ενώθηκαν με τους συγκεντρωμένους και λίγα λεπτά αργότερα με τους αθλητές που έτρεξαν τη διαδρομή από το Πυθαγόρειο στο Βαθύ, μεταφέροντας το μήνυμα "ΌΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ειρήνη".
 
Την εκδήλωση άνοιξε το μέλος της γραμματείας Τίμος Χατζηλαγός. Ακολούθησε χαιρετισμός από τον Δ. Καλογερή, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Σάμου και κάλεσμα συμμετοχής των εργαζόμενων στην πανελλαδική απεργία στις 30/5.
 
Στη συνέχεια έγιναν απαγγελίες ποιημάτων από τον Δ. Μαυρατζώτη, τη Σοφία Σορόκου, την Αγγελική Βαλεοντή και την Έρη Ρίτσου.
 
Μετά την κεντρική ομιλία, από την πρόεδρο της Επιτροπής και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ Ρούλα Στεφανάκη, ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από το παιδικό χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου "Καπετάν Λαχανάς" και αντιφασιστικά-αντιπολεμικά τραγούδια από τη Νανά Νικολάου (αρμόνιο-τραγούδι) και τον Κώστα Μητσό (κιθάρα).
 
Δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα:
 





 
 

Φωτογραφίες: Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης ΕΕΔΥΕ


Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com