AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

18 Μαΐ 2018

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ανοιχτό από 1/6 το Λαογραφικό-Ιστορικό Μουσείο Παγώνδα!


Ανοίγει και φέτος τις πόρτες του στο κοινό το Λαογραφικό-Ιστορικό Μουσείο στο όμορφο χωριό του Παγώνδα Σάμου.

Το λειτουργεί ο τοπικός Σύλλογος Κυριών και Δεσποινίδων "Η Ομόνοια".

Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνες του συλλόγου, "ο Παγώνδας είναι ένα χωριό που αξίζει να το επισκεφθούν ντόπιοι και ξένοι. Με μια βόλτα στον Παγώνδα, μπορείτε να απολαύσετε ό,τι επιθυμείτε στην όμορφη πλατεία του, αλλά και να επισκεφθείτε το Λαογραφικό μας Μουσείο. Ένα μουσείο που θα είναι για σας ένα ταξίδι στο παρελθόν, στη ζωή των παππούδων και των γιαγιάδων.

Στον ίδιο χώρο μπορείτε να επισκεφθείτε και το Ιστορικό Μουσείο και  να γνωρίσετε και λίγη από την πολιτική, αγωνιστική, κοινωνική και επιστημονική ιστορία του Παγώνδα".

Το Μουσείο θα είναι ανοιχτό κατά την τουριστική περίοδο, δηλαδή από Ιούνιο μέχρι και Σεπτέμβριο, κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο από 10.00-13.00 και κάθε Τετάρτη, Παρασκευή και Κυριακή από 17.30-20.30.

Η είσοδος είναι:

- Δωρεάν για τους Παγωνδιώτες, τα σχολεία και τα παιδιά μέχρι 12 χρόνων.
- Με εισιτήριο 3 ευρώ για τους άλλους επισκέπτες, με σκοπό την ενίσχυση της λειτουργίας, της συντήρησης και του εμπλουτισμού του μουσείου. 
- Με ειδική έκπτωση για ομάδες μεγαλύτερες των 20 ατόμων.

Με το ίδιο εισιτήριο οι επισκέπτες μπορούν συγχρόνως να δουν και το Ιστορικό Μουσείο του Παγώνδα, το οποίο λειτουργεί στον ίδιο χώρο κατά τις ώρες λειτουργίας του Λαογραφικού.

Για κάθε άλλη πληροφορία και συνεννόηση: Πρόεδρος συλλόγου, Αγγελική Δεμερτζή, τηλ. 22730 95286, 6973 910299. Υπεύθυνη Μουσείου, Ευαγγελία Αξιώτου, τηλ. 6983356066.

Δείτε φωτογραφίες από το μουσείο και πρόσφατες ομαδικές επισκέψεις δύο τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Πυθαγορείου και του Δημοτικού Σχολείου Άνω Βαθέος Σάμου σε αυτό!

Κρεββατοκάμαρα:










Σαλοτραπεζαρία:





Κουζίνα - Τραπεζαρία:





Εργαστήρι Υφαντών:







Σκάλα:



Έκθεση εργαλείων:







Επίσκεψη του Δημοτικού Σχολείου Πυθαγορείου:








Επίσκεψη του Δημοτικού Σχολείου Άνω Βαθέος Σάμου: