AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

19 Μαΐ 2018

Τα μηνύματα του βουλευτή και του δημάρχου Σάμου για την γενοκτονία των Ποντίων


Μηνύματα για την σημερινή (19η Μαΐου) Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου απέστειλαν ο βουλευτής Σάμου, Δημήτρης Σεβαστάκης και ο δήμαρχος Σάμου, Μιχάλης Αγγελόπουλος.

Ο βουλευτής Σάμου, Δημήτρης Σεβαστάκης, στο μήνυμά του αναφέρει τα εξής: 

"Η Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου, την οποία καθιέρωσε η Βουλή των Ελλήνων με τον ν. 2193/1994, υπενθυμίζει διαχρονικά και με σταθερότητα, ένα στυγερό έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας. Τιμώντας την Ιερή Μνήμη των τραγικών θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, δηλώνουμε ότι δεν ξεχνούμε και δεν εφησυχάζουμε. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στο μέλλον την τέλεση τέτοιων εγκλημάτων κατά της Ανθρωπότητας.                
                       
Οι αρχές της Δημοκρατίας, η ιστορία μας, ο πολιτισμός μας, ο ευρωπαϊσμός ως επιτομή του δικαίου και της ανεκτικής κοινωνίας,  μας υποδεικνύουν ότι πρέπει να εργαζόμαστε σθεναρά για το καλό και την πρόοδο του τόπου μας, διαφυλάττοντας αυτά τα αγαθά, τη δημοκρατία, την ειρήνη, την ιστορική μνήμη. Δεν ξεχνούμε και δεν απεμπολούμε τα δικαιώματα στη μνήμη και την ηθική αποκατάσταση της μεγάλης ιστορικής αδικίας. Εργαζόμαστε για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην κρίσιμη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου".

Ο Μιχάλης Αγγελόπουλος αναφέρει για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου: 

"Ημέρα μνήμης και ευθύνης η σημερινή, επιτάσσει σε όλους μας, πέρα από την απότιση τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Ποντίων και την εμβάθυνση στα διδάγματα που προκύπτουν από εκείνη την τραγική για τον ελληνισμό ιστορική στιγμή.

Η Ελλάδα οφείλει και σήμερα να εκφράσει με σθένος και αποφασιστικότητα την ξεχωριστή σημασία της ως λίκνου του ευρωπαϊκού πολιτισμού και θεματοφύλακα των υψηλών αξιών της ειρήνης, του ανθρωπισμού και της δημοκρατίας."

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com