AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

18 Μαΐ 2018

Αντιδρά στις "Λευκές Νύχτες" στη Σάμο ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Φωτογραφία του Μανώλη Ζάννη από παλαιότερη "Λευκή Νύχτα" στην πόλη της Σάμου
 
"Όχι στις «Λευκές Νύχτες». Δουλειά με πλήρη δικαιώματα" λέει ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Σάμου. Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Σάμου και του Σύλλογου Ψυχαγωγίας και Εστίασης για διεξαγωγή της 5ης "Λευκής Νύχτας" τον Ιούλιο.
 
Πιο αναλυτικά, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι του νησιού υποστηρίζουν ότι "οι αποφάσεις των Εμπορικών Συλλόγων και των Συλλόγων Εστίασης και Ψυχαγωγίας Βαθυού (28/7) και Καρλοβάσου για «Λευκές Νύχτες» είναι καταδικαστέες. Μάλιστα στο Καρλόβασι συζητούν και για δύο "Λευκές Νύχτες" στις 2/6 και 25/8! Φέρουν όλοι βαρύτατες ευθύνες για την μεθοδευμένη από την κυβέρνηση και το κεφάλαιο απελευθέρωση του ωραρίου και την ακόμα πιο φτηνή εργατική δύναμη. Επιπλέον η Περιφέρεια-Αντιπεριφέρεια, ως το μακρύ χέρι της κεντρικής εξουσίας, εφαρμόζει όλο το αντιλαϊκό οπλοστάσιο που ψηφίζουν οι κυβερνήσεις, όπως την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.
 
Εμείς οι εργαζόμενοι δεν γίνεται να ξεχάσουμε την προσωπική, κοινωνική, οικογενειακή ζωή και να δουλεύουμε "ήλιο με ήλιο" χωρίς υπερωρίες, χωρίς συλλογική σύμβαση, χωρίς ωράριο και διά της διολισθήσεως να δουλεύουμε 7 μέρες την εβδομάδα. Δεν είμαστε ούτε θέλουμε να γίνουμε δούλοι των πολυεθνικών...
 
Με τους επαγγελματίες, τους μικρούς εμπόρους και αυτοαπασχολούμενους όχι μόνο δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα αλλά αντίθετα πιστεύουμε ότι έχουμε πολλά κοινά προβλήματα (κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ, απεγκλωβισμό των προσφύγων, φορολογία και χαράτσια, υγεία, παιδεία, κ.λ.π.) για τα οποία θα έπρεπε να είμαστε σε κοινό μέτωπο αντιμετώπισής τους και αυτό επιδιώκουμε..." αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Σάμου.
 
Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com