AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

30 Απρ 2018

Και η Σάμος στις κινητοποιήσεις στις 3/5 για το αναπτυξιακό συνέδριο στη Λέσβο

 
Να συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις που θα οργανωθούν από το Επιμελητήριο και φορείς της Λέσβου ενόψει του 14ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου Β. Αιγαίου στις 2-3 Μαΐου στη Μυτιλήνη, όπου θα παραστούν ο Πρωθυπουργός και υπουργοί, αποφάσισε τη Δευτέρα η Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Σάμου. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα γίνει και στη Σάμο.
 
Πιο αναλυτικά, σε ανακοίνωσή του το Επιμελητήριο Σάμου σημειώνει ότι "με την ευκαιρία της πραγματοποίησης του Συνεδρίου και διαβλέποντας ότι δεν υπάρχει πρόθεση επίλυσης των δυο κυρίαρχων προβλημάτων που απασχολούν τα νησιά μας και που αυτά είναι η διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και η άμεση αποσυμφόρηση των νησιών από τον υπερβάλλοντα αριθμό μεταναστών και προσφύγων, η Δ. Ε. του Επιμελητηρίου Σάμου αποφάσισε να παρευρεθεί αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου Σάμου στις κινητοποιήσεις στη Μυτιλήνη, καθώς και το κλείσιμο των υπηρεσιών του Επιμελητηρίου την ημέρα των κινητοποιήσεων την Πέμπτη 3 Μαΐου.
 
Καλούμε όλους τους φορείς να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις αυτές, για το μέλλον των νησιών μας".
 
Με τη σειρά του το Εργατικό Κέντρο Σάμου (ΕΚΣ) λέει "τέρμα πια στην κοροϊδία της κυβέρνησης περί «δίκαιης» ανάπτυξης στα νησιά μας. Στη «φιέστα» της κυβέρνησης και της Περιφέρειας, στον Πρωθυπουργό που έρχεται στο Βόρειο Αιγαίο για το Αναπτυξιακό Συνέδριο, απαντάμε με κινητοποιήσεις και αγώνες! Όλοι την Πέμπτη 3 Μάη στις 7μμ στο Εργατικό Κέντρο, στο Βαθύ...".
 
Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, συμμετέχοντας στην κινητοποίηση διαμαρτυρίας της Πέμπτης, οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου θα παραμείνουν κλειστές, από τις 12:00 μέχρι το τέλος του ωραρίου.
 
Σε δήλωσή της για το επικείμενο αναπτυξιακό συνέδριο στη Λέσβο, η Αγλαΐα Κυρίτση, επικεφαλής της παράταξης Βόρειο Αιγαίο-Γόνιμη Γραμμή, σημειώνει, μεταξύ άλλων, τα εξής: "Σε λίγα εικοσιτετράωρα η Μυτιλήνη θα «υποδεχτεί» τη 14η και τελευταία επικοινωνιακή φιέστα των κυβερνώντων σε αγαστή συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, η οποία ως καλός… οικοδεσπότης αρκέστηκε σε δύο ανώδυνα ψηφίσματα για την επικείμενη αύξηση του ΦΠΑ και το προσφυγικό. Δυο ψηφίσματα που κυριολεκτικά δεν λένε τίποτα και προφανώς δεν ενοχλούν κανέναν. Άλλωστε, αυτός ήταν εξ αρχής ο στόχος τους, να τηρήσουν -επικοινωνιακά κυρίως- τα προσχήματα.
 
Την ώρα που η κοινωνία επί οχτώ συνεχόμενα χρόνια ματώνει, οι συνεχιστές της μνημονιακής υποδούλωσης, προκαλώντας με απίστευτο κυνισμό τους νησιώτες μας, επιχειρούν να εμφανιστούν ως τάχα ελευθερωτές από τα μνημόνια. Η κυβέρνηση έρχεται στα νησιά μας να μιλήσει για «δίκαιη ανάπτυξη για όλους», λες και δεν είναι και η ίδια υπεύθυνη για την τεράστια διεύρυνση των περιφερειακών ανισοτήτων εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών...
 
Οι φιέστες, η επικοινωνιακή καταιγίδα, όσο μαεστρικά κι αν εξαπολύονται, δεν μπορούν να φτιασιδώσουν την εγκατάλειψη. Η χειραγώγηση δεν μπορεί να κρύψει την πραγματικότητα...
 
Στην προκλητικά ψεύτικη συζήτησή τους για την ανάπτυξη, που στηρίζεται στα συντρίμμια της κοινωνίας, εμείς αρνούμαστε να πάρουμε μέρος.
 
Θα υψώσουμε τη φωνή μας μαζί με τη χειμαζόμενη κοινωνία, διατρανώνοντας την αντίθεσή μας στις προκλητικές φιέστες, με τις οποίες οι θύτες επιχειρούν ξεδιάντροπα να εμφανιστούν ως σωτήρες.
 
Μαζί με την κοινωνία θα στείλουμε ηχηρό μήνυμα αποδοκιμασίας της κυβερνητικής πολιτικής..." αναφέρει η κ. Κυρίτση.
 
Αρχική δημοσίευση: My Samos Blog, http://my-samos.blogspot.com