AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

29 Απρ 2018

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: "Σκούπα" στον βυθό και σε παραλίες του Κοκκαρίου!

Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Μαλαγάρης
 
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή ο εθελοντικός καθαρισμός του βυθού στο λιμανάκι του Κοκκαρίου, στο πλαίσιο της πανελλήνιας εκστρατείας Let’s Do it Greece.
 
Σε μια από κοινού εθελοντική δράση, ο Σύλλογος Εθελοντική Ομάδα Κοκκαρίου, το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας "Αρχιπέλαγος", το καταδυτικό κέντρο "Kerveli Dive Center", η Δημοτική Κοινότητα Κοκκαρίου και ευαισθητοποιημένοι κάτοικοι κι επισκέπτες του χωριού ανέλαβαν να καθαρίσουν αυτό το μοναδικό κομμάτι της Σάμου.
 
Με πολύ καλές καιρικές συνθήκες, επτά δύτες βούτηξαν στα καταγάλανα νερά κι έφεραν στην επιφάνεια 18 διάτρητους σάκους, από βάθος έως και 12 μέτρων. Οι σάκοι αυτοί ήταν γεμάτοι με πεταμένο αλιευτικό εξοπλισμό, πλαστικά μπουκάλια, αλουμινένια κουτάκια, γυάλινα μπουκάλια, γυάλινες, πλαστικές και μεταλλικές συσκευασίες φαγητού, μεταλλικά θραύσματα, πλαστικές σακούλες, σακιά ζωοτροφών, μεγάλα κομμάτια οροφής πλεξιγκλάς και άλλα.
 
Επιπλέον, τρεις ξαπλώστρες και δύο γλάστρες ανελκύστηκαν με τη χρήση σάκων ανέλκυσης.
 
Με μεγάλο ζήλο, και οι εθελοντές στην ξηρά καθάρισαν από πλαστικά και άλλα απορρίμματα όλο τον κάβο και τις δύο παρακείμενες παραλίες.
 
Οι εθελοντές έδωσαν ραντεβού για τον Μάιο για την επόμενη δράση τους στη περιοχή.
 
Ευχαριστούν τον κ. Θανάση Σαφή για την παροχή των αναψυκτικών που έδωσαν νέα πνοή στους εθελοντές για να συνεχίσουν και στον βυθό της μεγάλης παραλίας του Κοκκαρίου.
 
Δείτε χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από την εθελοντική αυτή δράση!
 
































 
Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Μαλαγάρης
 
Αρχική δημοσίευση: My Samos Blog, http://my-samos.blogspot.com